Sørg for tak over hodet på terrassen

Uansett om det er hetebølge og tropedager eller kjølige sommerdager med nedbør i lufta, har du god bruk for et tak over terrassen. Da sitter du komfortabelt ute, enten det er sola eller regnet som truer med å jage deg innendørs.

Sommeren 2022 har så langt gitt oss noen svært varme dager, og varsler om at kommende hetebølger også kan nå Norge. Og mellom både de gode og varme, og litt for varme dagene truer «høstværet» med fallende temperaturer og regn i lufta. Vårt tips er enkelt; skaff deg et terrassetak. Nederst i artikkelen gir vi deg noen tips til hva du skal tenke over når du velger terrassetak, men først litt om de ulike variantene. 

Les om framtidas vær: Varmere og våtere sommere

Pergola som terrassetak

Pergola er et terrassetak, konstruert som et rammeverk og hvor selve «taket» kan være markiseduk, foldeduk i PVS eller lameller i aluminium. Konstruksjonen er vanligvis festet i husets yttervegg, og hviler på solide bein som er fundamentert i bakken eller festet i terrassegulvet. Med en pergola får du dermed ikke bare tak over hodet, du får også en solid konstruksjon som tåler både vær og vind. En pergola gir deg også et utmerket utgangspunkt for å «bygge inn» uteplassen med levegg og bidra til lunere høstkvelder med en terrassevarmer. 

Slik bygger du «utestue» på terrassen: Solskjerming som gir deg uterom for tre årstider

Glasstak på terrassen

Som pergola er også glasstak et utmerket utgangspunkt for en «ekstra stue» på uteplassen. Mens pergola gir deg muligheten til å trekke inn duken eller åpne lamellene, gir glasstak deg permanent tak over hodet, samtidig som du beholder dagslys og den gode, åpne følelsen av å sitte ute i friluft under – forhåpentligvis – blå himmel. Og om himmelen ikke er slå blå og åpner seg, kan du sitte trygt og tørrskodd og høre på regnet.

Takmarkiser gir solskjerming til glasstak

Hvis du ønsker at det samme glasstaket også skal fungere som solskjerming, sjekk ut Ladys integrerte takmarkiser. Disse kan monteres enten innvendig (under glasstaket) eller utvendig, på nye glasstak eller skreddersydd til ditt eksisterende glasstak. Om du er bekymret for vinden der du bor, er modellen Matera ekstra motstandsdyktig mot vind, da den bruker et festesystem som minner om «glidelåssystemet» på den vindsterke bestselgeren Zip screen.

Prisgunstig og fleksibelt tak med terrassemarkise

Med en terrassemarkise har du full fleksibilitet og kan velge om du vil sitte under åpen himmel eller under tak. Terrassemarkisen kommer i ulike modeller, den største, Family Design, kan dekke hele sju meters bredde, eller inntil 19,5 meter om du seriekobler flere. Dermed kan du gi solskjerming til alt fra en enkel uteplass til en langsgående terrasse på husets langside eller en uteservering på en kafe.

 Les mer om markiser: Klassisk solskjerming for hele huset

Hva slags terrassetak passer for deg?

Når du vurderer å anskaffe tak over terrassen, bør du tenke over alt fra hvordan du bruker terrassen til hvordan været er der du bor. Her er noen tips:

  • Terrassetak i vindutsatte strøk? Ladys terrassemarkiser er motstandsdyktige mot vind, med automatisk dukstramming (gjelder om du har valgt motorstyring med automatikk) og mulighet for støttestag i front. I tillegg er pergola en svært solid konstruksjon som du bør vurdere om du ønsker å bruke uteplassen også i sterk vind.

 

  • Terrassetak som tåler regn? Ladys markiseduker tåler mye regn, så du kan gjerne velge terrassemarkise selv om du tenker å bruke markisen som tak også i regn. Men ta en ekstra kikk på de av Ladys terrassemarkiser som har integrerte vannrenner. Modellseriene Family og Toscana kan leveres med en integrert vannrenne i en skinne i front av markisen, slik at vannet ledes ut til sidene. Vurderer du en pergola, vil du se at de aller fleste modellene har konstruksjon i korrosjonsbestandig aluminium for å sikre lang levetid uansett vær.

 

  • Terrassetak som gir god solskjerming? Et glasstak gir en fantastisk åpen følelse, samtidig som du har tak over hodet. Men om du bor på Romerike eller et annet sted med varme somre og mye sol, sørg for å komplettere glasstaket med en takmarkise. Spesielt vinterhager og innbygde terrasser med glasstak kan bokstavelig talt bli et drivhus om du ikke har solskjerming i glasstaket. Velger du i stedet pergola eller terrassemarkise med hver sine fordeler, har du som med takmarkise effektiv solskjerming når du trenger det.

Ladys selgere har årelang erfaring med terrassetak og solskjerming som passer i all slags vær og til all slags bruk. Ta kontakt med oss, så får du enda flere gode tips! 

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen