Fire tips for en god hjemmeferie

I fjor tok 85 prosent av oss mesteparten av ferien i Norge. På topp to blant ferieplanene var hytteferie og hjemmeferie. Her er fire tips til hvordan du kan nyte ferien med eget hjem som base. 

Flere enn vi tror tar ferien i eget hjemland, og kanskje gjorde pandemien at flere oppdaget Norge og nærområdene rundt der de selv bodde som fine reisemål. Nå er det slutt på korona-restriksjoner, men med dyrtid og en rekordsvak krone gjør mange av oss lurt å legge vekk de mest ambisiøse reiseplanene.

Staycation

Ikke bare ferierer vi i eget land, det er faktisk mest populært å enten være på hytta hvis man har det, eller hjemme. Staycation er ordet for å ta ferien med base i eget hjem. Kanskje ser vi en sunn dreining mot at det er minst like mye status i å kunne koble ut alt stress på egen uteplass som å vise fram alle reisemålene fra jordomseilingen på Instagram. 

Så hva trenger du for å få en god hjemmeferie?

Lær å slappe av

Å slappe av betyr ikke nødvendigvis å gjøre ingenting, men å koble fra hodet fra det stresset du forbinder med jobben ellers i året. Om du vil pusse opp uteplassen, planlegge en ny utestue eller legge beina høyt under terrassemarkisen, blir det opp til deg. 

Inviter venner

Har du et hjem du trives i, sørg for å bruke det til å invitere venner. I ferien kan du nyte sommerkveldene i en flott og lun utestue, også når det blir litt kjølig. Starter du festen mens sola varmer godt sammen med grillen, blir det fort både midnatt og midt på natta i godt selskap. Med et tak over terrassen og en terrassevarmer spiller det liten rolle om det blir kjøligere i været, eller om været ikke ble så bra den dagen i det hele tatt. 

Investere i hjemmekos

Du sparer mye penger på å ikke dra på ferie. Hva med å investere noen av de pengene i det som skal til for å få den perfekte uteplassen? Slik vil du få glede av årets feriepenger i mange år framover. Visste du forresten at en god uteplass også øker verdien på boligen din?

Bruk uteplassen også etter ferien

Sannsynligvis er det enda viktigere å koble av i lune omgivelser utenom ferien, når hverdagen er tilbake med stress og mas. Har du en uteplass som kan gjøres om til utestue, vil du se at det ikke er noen grunn til å flytte inn selv når høsten kommer.

Seks av ti blir «hjemme» i ferien

Tallene øverst i denne saken er hentet fra en pressemelding fra Frende Forsikring i juni 2022. Dette viste at 85 prosent ville være i Norge i ferien. Blant de som hadde konkrete planer, fordelte svarene seg slik: 

  • Seks av ti svarte at de enten ville være på hytta (23%), hjemme (19%) eller at de ikke hadde noen planer (18%). 
  • Tre av ti planla enten bilferie, ferie annet sted i Norge enn hjemme, MC-ferie, bobil- eller camping-ferie.
  • En av ti planlegger mindre turer som tur med telt eller hengekøye, fottur, være på egen båt eller sykkeltur. 

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen