Fleksibel plassering i vinduet 

Blant systemløsningene for plissegardiner gir modellen BB24 «Fri parkering» mulighet for å flytte hele gardinen opp eller ned langs snorene som er festet i topp og bunn av vinduet. Dermed kan du skjerme for innsyn nederst i vinduet og la dagslyset slippe til ved å la øvre del være åpent, eller du kan skjerme bare den delen av vinduet som skal til for å skjerme for en sjenerende sol. 

Standardløsningen 010 er et enklere system der gardinen er festet på tradisjonelt vis i toppen av vinduet, slik at du kan trekke den ned og opp ved hjelp av snorkontroll. 

Plissegardiner passer de fleste vindusformer 

Lady har mer enn 30 ulike systemer som kan tilpasses ulike former for vinduer, takket være festesystemet med snorer. De fungerer svært godt i både store og høye vinduer, de kan monteres i skrå takvinduer og de kan til og med tilpasses trekantvinduer. 

Fakta om plissegardiner

 • Egnet for vinduer med avvikende form som skråvinduer. 
 • Stort utvalg i farger, mønster og design. 
 • Maksimum størrelse (BxH) for plissegardiner: 280×260 cm. 
 • Maksimum størrelse (BxH) for Dupli doble plissegardiner: 360×300 cm. 
 • Merk at maksimum størrelse varierer noe etter type modell, montering og betjeningsløsning. Maksmålene over er for standardmodell.  
 • Mange alternative muligheter for betjening. Motorisering styres med fast bryter eller fjernkontroll. 
 • Rengjøring: Jevnlig rengjøring med fjærkost eller støvsuger på lav effekt. Flekker bør fjernes så raskt som mulig med en myk svamp. Bruk lunket vann og et ikke-syntetisk vaskemiddel. 

Tilleggsutstyr

 • Leveres med el-betjening – bryter, fjernkontroll og app-styring

Ulike funksjoner og materialvalg

Når du skal velge plissegardiner, bør du tenke på hvilken funksjon de skal ha og i hvilke rom du vurderer. Ønsker du en stemningsfull filtering av dagslyset på kjøkkenet, er det viktigst å skjerme TV’en for gjenskinn fra lav kveldssol i stua eller vil du ha soverommet så mørkt som mulig? Svarene på disse spørsmålene avgjør om du velger en transparent eller mindre transparent duk. Materialvalget påvirkes også av i hvilke rom plissegardinen skal være. For baderom og vaskerom bør du velge en duk som tåler vannsprut, mens i et vindu nær ovnen på kjøkkenet kan du vurdere et flammehemmende materiale. 

Stort utvalg i farger 

Funksjon er viktig, men det er ingen tvil om at vi kjøper nye interiørgardiner også for å gi huset et utseendemessig løft med relativt enkle midler. Ladys kolleksjon i plissegardiner inneholder mer enn 100 ulike farger og nyanser, med unike teksturer og print. Derfor garanterer vi at du alltid vil finne en variant som passer stilen i ditt hjem. 

Skreddersydde plissegardiner tilpasset dine vinduer 

Hos Lady solskjerming skal det både være trivelig og trygt å handle. Det vil blant annet si at når våre hyggelige selgere kommer på en gratis befaring til deg, er det vi som tar mål av vinduene med nøyaktig måleverktøy, slik at du får skreddersydde interiørgardiner perfekt tilpasset dine vinduer. Vi tar ansvar for at målene stemmer, og om du ønsker det, tar vi hånd om hele prosessen fram til og med montering. 

Fra blackout til transparent 

Plissegardiner fra Lady leveres
i fire ulike materialer, med tanke på gjennomskinnnelighet: 

 • Blackout 
 • Transclusent (slipper gjennom noe dagslys, men ikke mulig å se gjennom) 
 • Semi-transparent 
 • Transparent 

Rengjøring av plissegardiner 

En av mange fordeler med plissegardiner sammenlignet med tradisjonelle gardiner i tekstil er at de samler langt mindre støv og de er mye enklere å rengjøre. Har gardinen fått flekker på seg kan den tørkes med en lett fuktet klut. 

Sjekk merkingen som forteller hvordan de kan rengjøres: 

 • Handwash (håndvask) 
 • Moistcloth (fuktig klut) 

Har du valgt et materiale som tåler håndvask, kan du faktisk vaske hele gardinen om det skulle være nødvendig. Da klikker du gardinen av skinnen og legger hele gardinen i et badekar med vann. Bruk et mildt vaskemiddel i vannet som ikke bør være varmere enn 30 grader. 

Etter et kvarters bløtlegging tar du opp gardinen og skyller av den med kaldt vann. La vannet renne godt av før du monterer den fuktige gardinen på plass i vinduet, og la den tørke i oppdratt/sammenpresset posisjon, slik at den holder på foldene etter den har tørket.  

Etter 24 timer kan du åpne din nyvaskede plissegardin. 

NB: Tekstiler med metallisert bakside bør ikke rengjøres med vann da det kan skade det metalliserte belegget. 

Motorisering eller manuell kontroll 

Ladys plissegardiner kan leveres med manuell betjening som snor eller med motoriserte løsninger. Velger du motorstyring, er det mulig å velge en løsning med bryter på veggen. Dette er det desidert enkleste og kanskje det beste for den som ikke er glad i å lete etter fjernkontroller eller ikke er komfortabel med betjening via en mobilapp. 

Med en fjernkontroll trenger du ikke gå bort til vinduet for hver gang du vil justere gardinen. Fjernkontroll gir enkel betjening som opp og ned, men ikke mulighet til programmering eller styring av gardinene uten at du engang er hjemme, slik appstyring kan.   

Med såkalt smart styring av dine plissegardiner, kan du styre gardinene fra en app på mobilen, du trenger faktisk ikke være hjemme engang. Og er du hjemme og har en smarthøyttaler fra for eksempel Google, kan du også styre solskjermingen uten mobilen. Da er det bare å si «OK, Google» og be om at systemet stenger gardinene på soverommet på egenhånd. 

Velg plissegardiner av høy kvalitet 

Vær sikker på at du kjøper gardiner av god kvalitet. Med varianter av dårligere kvalitet kan du oppleve at foldene i gardinen blir «slappe» etter hvert, slik at plissegardinen mister både funksjon og taper seg utseendemessig. Med Lady er du sikret en gardin som holder seg i mange år. Vi er så trygge på kvaliteten på våre produkter at vi tilbyr fem års garanti. 

Snorløse plissegardiner gir deg komfort og sikkerhet

Hva slags betjeningsløsning vil du ha? Velger du snorløs kontroll, bidrar du til et sikrere rom for barn eller dyr som kan være nysgjerrige på løsthengende snorer.

Manuell snorløs betjening: 

 • Kjedetrekk
 • Kort snor som «pumpes» for å justere gardinen
 • Skyv og trekk gardinen opp og ned ved å holde i bunnlisten eller påmontert håndtak.

Somfy motorisert snorløs betjening. Velg mellom: 

 • Veggbryter
 • Fjernkontroll 
 • Styring via app
 • Med en app kan du også styre solskjermingen din via enn smarthøyttaler.

Plissegardiner for alle rom

Plissegardiner i enten den enkle eller doble varianten, Dupli, har egenskaper og utvalg i materialer som gjør at de passer i alle husets rom. Ladys leverer i stoffer som spenner fra transparente gardiner til lystette, mørkleggende tekstiler, og fra gardiner som tåler fukt til tekstiler med flammehemmende egenskaper. Dermed er det typen rom og hvilken funksjon du ønsker som avgjør materialvalget. 

Mens du på kjøkkenet gjerne vil ha masse dagslys, men ikke bli direkte blendet av sola, ønsker mange å ha en interiørgardin som gir et mørkt soverom også gjennom lyse sommernetter. Utvalget av materialer og farger er stort hvor du kan velge alt fra en vev som slipper inn mye lys til lystette tekstil i Dupli doble plissegardiner. 

Lengre ned kan du leser mer om ulike egenskaper du kan få med plissegardiner, men først en kort oversikt over hvordan plissegardiner passer i de aller fleste rom: 

Plissegardiner passer de i de aller fleste store stuevinduer. Med en farge som matcher stua og en duk som slipper inn gjennom noe dagslys, vil du kunne nyte late kvelder i sofaen og være skjermet for både kveldssol og innsyn gjennom vinduet.  

Ladys plissegardiner kommer i materialer som tåler fuktighet, merket «moisture resistant». Blir gardinen på badet utsatt for direkte vannsøl, velg en som er merket «handwash».  

I utvalget av materialer finner du duker som tåler vann eller flammehemmende materiale som gir ekstra sikkerhet på kjøkkenet. Gardiner i flammehemmende materiale er merket «fire retardant». 

: Dupli doble plissegardiner i lystett materiale «blackout» gir deg tilnærmet mørklagt soverom, også på lyse sommernetter. Med appstyring fra Somfy kan du på late helgemorgener åpne for dagslyset uten engang å gå ut av senga. 

For nysgjerrige barnehender gir snorløs kontroll bedre både sikkerhet og mindre risiko for ødelagte snorsystemer på barnerom.  

Plissegardiner kan tilpasses både skråvinduer og takvinduer. 

Transparente gardiner sørger for redusert innsyn samtidig som du tar vare på dagslyset i lokalet. Med Dupli doble plissegardiner får du bedre akustikk i lokaler med krav om lite støy. 

I rom med mye støy vil Duplis lyddempende egenskaper komme godt med, enten det er barnehage eller andre lokaler med mye aktivitet og høyt støynivå.  

Dupli doble plissegardiner 

 • Bikakestruktur mellom de to plisselagene (sekskantede former som gir høy isolerende effekt)
 • Reduserer innslippet av varme gjennom vinduene betydelig. Velger du lystett stoff er reduksjonen størst.
 • Skjulte opptrekkstråder.
 • Svært gode solbeskyttende egenskaper.
 • Effektiv og målbar lyddemping. Reduserer ubehagelig akustikk i rommet.
 • God effekt på akustikk i kontorer, barnehager, konferanserom, legekontorer og oppholdsrom.

Dupli doble plissegardiner isolerer 

Dupli leveres av produsenten Royal. Dupli er rett og slett to lag plissé med et luftlag imellom. Dette luftlaget vil ha en isolerende effekt, slik vi kjenner det fra alt fra termoser til ullundetøy; det er faktisk luftlaget i materialet som står for mye av den isolerende egenskapen.  

Dupli bidrar derfor til at mindre av den kalde lufta fra vinduet trenger inn i rommet på vinteren, mens det på sommeren er omvendt; det isolerende laget som bremser oppvarmingen av rommet gjør Dupli til mest effektiv på solskjerming av alle interiørgardiner.  

Utvendig solskjerming er desidert mest effektiv for å redusere oppvarming av huset fra stekende sommersol. Men doble plissegardiner en god nummer to. I tillegg vil du altså merke den isolerende effekten på vinteren, da Dupli også vil bidra til å redusere såkalt kaldras fra vinterkalde vinduer. 

Doble plissegardiner vil derfor bidra til lavere strømutgifter både sommer som vinter, da behovet for henholdsvis avkjøling og oppvarming av huset blir mindre. 

Dupli doble plissegardiner virker lyddempende 

Den doble gardinenen har flere egenskaper å by på, da det isolerende luftlaget også har effekt på akustikken i rommet. Dupli vil derfor egne seg godt i lokaler med store vindusflater og mye lyd, som i barnehager, eller i lokaler med krav til lite støy, som kontorlokaler. 

Plissegardinens mange egenskaper

Plissegardiner hindrer innsyn gjennom vinduet 

Hvordan vil du bruke gardinen din? Hvis du bestiller funksjonen Free parking, kan du skjerme den delen av vinduet som du ønsker. Et godt tips mot innsyn er å la gardinen dekke nederste del av vinduet, mens du lar sol og dagslys slippe inn i vinduets øverste halv del. Om du bor i første etasje og velger å skjerme hele vinduet, vil gardinen kunne slippe inn dagslys samtidig som du hindrer innsyn i vinduet. Hvor mye innsynet reduseres bestemmer du selv med valget av typen vev, fra blackout til transparent. 

Plissegardiner med spesielle egenskaper 

Flere av Ladys modeller tåler fuktighet, og mange tåler også vannsøl. Disse materialene bør du velge på baderom og vaskerom. I tillegg kan du få gardiner fra Lady i flammehemmende materiale, noe som øker sikkerheten hvis du har vindu med gardiner nær komfyren eller platetoppen på kjøkkenet.  

Transparente plissegardiner der du trenger dagslys 

I rom hvor du ønsker mye lys, som på kjøkkenet eller hjemmekontoret, kan transparente gardiner være en god løsning. Stoffet av typen semitransparent eller transclusent (gjennomskinnelig) slipper gjennom lys, men hindrer innsyn fra hagen, gata eller nabokontoret. Ønsker du en mer gjennomsiktig versjon som slipper gjennom mer lys og også gir noe mer innsyn, kan du velge en transparent vev. 

Perfekt for «ukurante» vinduer 

Der de fleste andre former for interiørgardiner må gi tapt, vil plissegardiner fungere utmerket. Med snorfeste i øverste og nederste kant av vinduet vil disse gardinene også kunne brukes i takvinduer. Snorsystemet gjør også at de passer perfekt i vinduer med for eksempel trekantform eller hvor øvre karm går på skrå, for eksempel på en loftsstue. 

Lystett på soverommet – når du trenger det 

Mange ønsker å ha det tilnærmet mørkt på soverommet om natta, også midt på sommeren. Da er et lystett materiale et godt valg. En ettlags plissegardin vil ikke blir helt lystett, da hullene til snorene som utgjør festemekanismen vil slippe inn bittelitt lys. Dermed er den doble varianten, Dupli, et bedre valg for deg som vil ha et mørklagt soverom; her er snoren festet mellom de to plisselagene, slik at selve gardinen er helt tett. Denne vil i materialet «BlackOut» mørklegge rommet bortsett fra det lille av lys som måtte slippe inn i mellomrommet mellom gardin og vinduskarm. 

Men soverommet er ikke bare for å sove. Her har du kanskje dine beste stunder med din kjære, og her kan du nyte late helgemorgener og ferieettermiddager. Da kan du justere gardinen slik at du slipper inn akkurat passe mye lys, sørge for å skjerme for innsyn i nedre del av vinduet, eller du kan skjerme for sola øverst i vinduet for ikke bli blendet. 

Lystett på soverommet – når du trenger det 

Mange ønsker å ha det tilnærmet mørkt på soverommet om natta, også midt på sommeren. Da er et lystett materiale et godt valg. En ettlags plissegardin vil ikke blir helt lystett, da hullene til snorene som utgjør festemekanismen vil slippe inn bittelitt lys. Dermed er den doble varianten, Dupli, et bedre valg for deg som vil ha et mørklagt soverom; her er snoren festet mellom de to plisselagene, slik at selve gardinen er helt tett. Denne vil i materialet «BlackOut» mørklegge rommet bortsett fra det lille av lys som måtte slippe inn i mellomrommet mellom gardin og vinduskarm. 

Men soverommet er ikke bare for å sove. Her har du kanskje dine beste stunder med din kjære, og her kan du nyte late helgemorgener og ferieettermiddager. Da kan du justere gardinen slik at du slipper inn akkurat passe mye lys, sørge for å skjerme for innsyn i nedre del av vinduet, eller du kan skjerme for sola øverst i vinduet for ikke bli blendet. 

1

Gratis befaring

På befaring avdekker vi dine behov og tar mål som sikrer en optimal leveranse. Målene er det vi som er ansvarlige for.

2

Tilbud

Du mottar et uforpliktende tilbud fra oss med gyldighet I 30 dager. Dette mottar du enten der og da, eller kort tid etter befaringen.

3

Bestilling

Ved bestilling faktureres 50% av beløpet. Når denne er innbetalt settes produktene tiI bestilling. Leveransetiden er normalt for innvendige produkter 2-3 uker, for utvendige produkter er leveringstiden 4-6 uker. Leveringstiden er tiden det tar å få varene levert til oss. I høysesong kan disse tidene være lengre.

4

Montering

Når produktet er ankommet blir du tildelt en montør. Vedkommende kontakter
deg for å avtale tid for montering. Monteringstiden er normalt på 1-3 uker. I høysesong kan disse tidene være lengre.
Når montasjen er utført betales
resterende av bestillingen.

Gratis befaring

Valg
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hvis service, garanti eller annet. Klikk her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få våre beste solskjermingstips og -råd rett i innboksen. Du vil også være den første til å motta gode tilbud og annen nyttig informasjon. 

500,- i gavekort ved påmelding av nyhetsbrev

"*" indicates required fields

Personvern
This field is for validation purposes and should be left unchanged.