Markiser gir deg klassisk solskjerming for hele huset

Med klassiske markiser kan du solskjerme alt fra små vinduer til en stor terrasse. Men visste du at Lady også har takmarkiser og frittstående markiser som kan plasseres ute i hagen? 

Vi nordmenn elsker sol, sommer og late dager på terrassen. Samtidig kan det iblant være godt å skjerme for både lys og varme, uansett om du sitter på terrassen eller i stua bak store vinduer. Lady kan dekke de fleste av dine behov for solskjerming for hele huset med ulike typer markiser. Hvis du liker den klassiske stilen og helst ikke vil blande persienner, screens og terrassetak, kan markiser være løsningen for ditt hus. 

Markiser er effektiv solskjerming

Markiser er en av flere kategorier utvendig solskjerming i Ladys varekatalog. Felles for all utvendig solskjerming er at dette er den desidert mest effektive måten å redusere uønsket oppvarming av huset på; solstrålene og varmen fra disse stoppes før de når vinduet. Motsatt vil innvendig solskjerming som i mange tilfeller fungerer godt nok, ikke ha samme effekt. Grunnen til det er at når varmestrålingen først har trengt gjennom vinduet, er oppvarmingen av rommet allerede i gang, og du må bruke strøm i form av klimaanlegg eller aircondition for aktivt å få innetemperaturen ned igjen.

Les mer: Bruk mindre strøm ved hjelp av solskjerming

Terrassemarkisen gir ly til uteplassen

Terrassemarkise fungerer både som tak over terrassen og solskjerming for vinduene under markisen. Terrassemarkiser kan leveres i inntil sju meters bredde for enkle markiser og inntil 19,5 meter om du seriekobler flere. Dermed kan du dekke alt fra en liten terrasse utenfor spisestua til hele husets langside eller en uteservering.

Vindusmarkisen gir effektiv solskjerming

Den mest klassiske av alle markiser er den over vinduet. Vindusmarkiser kan leveres fra 80 cm bredde for småvinduer til seks meters bredde. Dermed kan du bruke samme stil på alt fra toalettvinduet til store stuevinduer. Med en vindusmarkise sørger du for at solstrålene stoppes før de trenger gjennom vinduet, noe som gir effektiv solskjerming for små og store vinduer.

Ladys vindusmarkiser har en tett toppkasse som gir beskyttelse av duken. Med sterke, gassdrevne armer får du også en markise som tåler vind og vær.

Takmarkiser for glasstak på vinterhager eller terrassetak

Ønsker du en helhetlig stil på både hage og hus, bør du merke deg at markiser også kan leveres om solskjerming på takvinduer og glasstak på drivhus eller vinterhager. Husk at et glasstak uten solskjerming gjør bokstavelig talt vinterhagen til et drivhus på gode sommerdager. 

Lady Solskjerming har integrerte takmarkiser til glasstak som kan monteres enten innvendig eller utvendig. Dermed har du markiser som dekker alle dine behov for å dempe sol og varme.

Slik velger du markiser:

Lady tilbyr mange ulike typer markiser, med ulike egenskaper og i ulike prisklasser. Her er noen tips om hva du bør tenke på når du velger markiser til din bolig.

Marsala terrassemarkise

Hva er tilvalg og hva er standard?

Hvilke funksjoner som leveres som standard og hvilke som er tilleggsfunksjoner, kan varierere fra modell til modell. Husk å sjekke nøye hva du får med som standard, og om det er andre egenskaper du vil bestille i tillegg. Eksempel på dette kan være motorstyring, automatikk, LED-belysning og vindsikringsstag. 

Markiser og pris

Hva som er standard og hva som er tilvalg vil påvirke prisen. I tillegg har Lady et stort spekter av modeller, fra prisgunstige modeller av god kvalitet til mer eksklusive varianter. Det er viktig å ta hensyn til ditt eget budsjett, men husk også at både god kvalitet og god service vil lønne seg på sikt. Hos Lady får du både gode råd når du skal velge solskjerming og oppfølging etter kjøpet er gjort. Med god kvalitet har du også en markise som vil vare lenge.

Montering av markisen

Har du et hus der det er dårlig plass oppunder takutstikket? Er du redd for at taket ditt er så lavt at verandadøra vil slå borti markisen når du åpner døra? Velg en modell som passer der det er lavt over balkongdøra, eller spør oss om spesialløsninger for montering på vegg eller oppunder taket. 

Formosa terrassemarkise

Markise med kassett som beskytter duken

Bor du et sted der det er værhardt, kan det være greit å vite at flere markisemodeller trekker hele duken inn i kassetten når markisen trekkes inn. Det betyr at hele duken er beskyttet for vær og vind.

Markiser som tåler mye vind

Markiser er mer utsatt for vind enn andre typer utvendig solskjerming, men også her har vi modeller som utmerker seg positivt. Serien Torino er et eksempel på markiser med ekstra kraftige fjærer og karbonbånd. Dette gjør at markisen er godkjent for vindstyrker på liten kuling (13 m/s).

Torino og flere andre modeller kan også utstyres med et vindsikringsstag, et ekstra «bein» i front av markisen som gjør konstruksjonen enda sterkere.

Markiser som tåler regn

Selv om det er en god hovedregel å trekke inn markisen under de verste regnskurene, tåler våre markiseduker selvsagt å bli våte. Det vannet må gjøre av seg et sted, og som regel renner det av i front på markisen. Modellseriene Family og Toscana kan leveres med en integrert vannrenne i en skinne i front av markisen, slik at vannet ledes ut til sidene.

Hvor stor markise trenger du?

Maksimal bredde og dybde varierer noe fra modell til modell. Torino, Family Design og Toscana Grande er de største, og kan leveres i opptil sju meters bredde. Kobler du sammen flere, kan du imidlertid få hele 19,5 meters bredde med modellen Family Design. 

Hvor stor bør vindusmarkisen være?

Tre typer mål er viktige for vindusmarkisen, det enkleste ta stilling til er bredden. I tillegg må du velge en markise som både stikker langt nok ut etter hva du ønsker, men hvor også armene kan trekkes langt ut til at markisen dekker hele vinduet når den vippes ned – hvis dette er viktig for deg.

Manuell eller automatisk betjening av markisen

Med sol-, vind- eller regnsensorer vil dine markiser selv tilpasse seg etter værforholdene; når solen skinner vil markisen trekkes ut, mens den vil trekkes inn igjen ved vindstyrke over en gitt terskel. For å hindre at stoffets egenskaper svekkes, vil systemet også kunne trekke inn markisen når det begynner å regne.

Noen av Ladys markiser leveres med motorstyring som standard, andre leveres i utgangspunktet med manuell betjening og sveiv. Selv om vi ikke anbefaler manuell kontroll på store markiser, er det opp til deg hvilken løsning du velger. 

Velg blant:

Les mer: Automatikk og motorisering

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen