Har du en uteplass for både godt og dårlig sommervær?

Ikke mange tenker solskjerming når våren gir deg regn og seks varmegrader. Men plutselig er det vår og sola skinner på uteplassen! Er uteplassen din klar for sommerværet, om det blir sol eller blåst?

Når «sommertemperaturene» endelig kommer i april, får vi en påminnelse om at vinteren er over, og den varme årstiden begynner. Hva slags vær du kan vente akkurat denne sommeren, kan vi ikke spå. Men det som er sikkert er at ekspertene sier vi er på vei inn i en tid med varmere og våtere somre og sannsynligvis mer vind. Hvordan skal vi tilpasse uteplassen vår for å kunne nyte kvelder og fridager med venner og familie?

Solskjerming for de varmeste dagene

Sommersol og varme er topp, men noen ganger blir det litt mye. God solskjerming gir bedre komfort på terrassen eller balkongen, men det kan også være viktig for helsa di. I tillegg er god utvendig solskjerming avgjørende for å ha kontroll på innetemperaturen når sola steker.

Solskjerming når det regner

Med et terrassetak eller en pergola, har du en solid konstruksjon og godt tak over hodet uansett vær. En pergola med duk eller lameller vil kunne skjerme for både regn og sol. En terrasse med glasstak sikrer deg dagslys på uteplassen, da kan det være bra å ha en takmarkise for de aller mest solrike og varme dagene. 

Solskjerming når det blåser

Om temperaturen er ok, er det ikke sikkert det hjelper om en sur trekk gjør utelivet kaldere. Med en levegg er du sikret en mer lun uteplass. Som en bonus vil også en levegg redusere innsyn fra naboer og forbipasserende. Bor du et sted med mye vind, er Ladys zip screens som levegg et produkt som tåler mye vind. 

Automatikk mer viktig med skiftende vær

Dagens solskjerming minner liten om markiser i glade farger fra 70-tallet som vrengte seg da det kom et vindkast Med moderne produkter fra Lady kan du være sikker på at markiser og annen solskjerming klarer seg gjennom både vind og regn, både på grunn av solid konstruksjon og ved hjelp av automatikk og sensorer

  • Vind- og regnautomatikk: markisen trekkes inn om det blir for mye vind eller regn.
  • Solautomatikk: en sensor reagerer når solen skinner. Vindusmarkise, terrassemarkise, takmarkise eller screens kjøres ut, eller blender utvendige persienner.
  • Automatisk stramming av duk gir penere markiser og utvendige rullegardiner, og tar vare på solskjermingen din.
  • Zip screens, screensversjonen med «glidelåsløsning» som feste i skinner på hver side, tåler mye vind. Det samme gjelder pergola som er en solid konstruksjon terrassetak, fundamentert i bakken.

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen