Screens – effektiv solskjerming som tåler vind

Sola steker gjennom vinduene, også når kraftig vind gjør det småkaldt ute. Med zip screens er du garantert effektiv solskjerming som ikke må trekkes inn selv når vinden uler. Screens unike egenskaper lar deg stoppe sola og beholde utsikten – samtidig. 

Screens er utvendige «rullegardiner» med en unik duk festet i et skinnesystem på hver side av vinduet. Screensduken er vevd slik at den tilsynelatende har tett i tett med små hull. Hullene er så små at duken stopper det aller meste av varmeenergien fra sola, og den reduserer også innsyn fra naboer eller forbipasserende på litt avstand fra huset. Samtidig slipper de samme hullene gjennom dagslys, og de gir deg godt utsyn fra bak screensduken, for eksempel fra stua. Det er «ja takk, begge deler», og må faktisk oppleves for at du skal forstå hvor genial screens er.

Solskjerming som stopper sol og tåler vind

Noen ganger skinner sola, samtidig som vinden tar godt tak. Da føles det ikke nødvendigvis spesielt varmt ute, og er vinden sterk nok, kan det hende at en terrassemarkise må trekkes inn før vindkastene tar den. Men på innsiden av vinduene der vinden ikke tar, føler du bare sola som steker. 

Screen zip universal

Zip screens godkjent for opp mot orkans styrke

På bestselgeren blant screens, zip screen, går duken i et «glidelåsliknende» festesystem på hver side. Zip-systemet gjør at duken holdes stram, slik at gardinen tåler mye vind. Zip screens fra Lady er godkjent for å tåle vindstyrker opp mot 32 m/s, tilsvarende grensa mellom sterk storm og orkan.

Prisgunstig og effektiv solskjerming med standard screens

Standard screens er en prisgunstig og klassisk versjon av utvendige rullegardiner. Standard screens er uten glidelåsfeste, men lar duken holdes på plass i skinner på hver side av vinduet. Standard screens har akkurat samme solskjermende egenskaper som zip-modellen, men tåler noe mindre vind. 

zipscreen smart 100
Lady standard screen

Mini screens

Om du ønsker samme solskjerming på hele huset, vil mini screens være et godt alternativ på «vanskelige vinduer». Mini screens monteres rett på vinduet og passer dermed ikke bare på mindre vinduer, men også terrassedører og topphengslede eller sidehengslede vinduer som åpnes. 

Ulike screens for ulike behov

Hos Lady kan du velge screens med ulike grader av gjennomskinnelighet, fra fem prosent innslipp av synlig lys, til helt lystette varianter (blackout).  Hva betyr det i praksis?

Jo mer innslipp av lys du velger, jo større hull har screensduken. Det betyr bedre utsyn og mer dagslys inn i rommet. Motsatt vil en duk med mindre hull gi deg litt mindre dagslys og utsyn fra innsida, men samtidig enda bedre effekt på solskjerming. En duk med mindre hull vil også redusere innsyn fra utsiden bedre enn en duk med mer innslipp av lys.

Du kan velge ulike typer duk for ulike typer rom. 

  • På soverommet vil du sannsynligvis helst ha null innsyn fra omgivelsene. Det får du med en lystett (blackout) duk. Eventuelt vil en duk med svært lite innslipp av lys gi redusert innsyn.
  • I rom hvor du ikke vil ha gjenskinn fra sola i PC-skjerm og TV, trenger du ikke nødvendigvis en lystett duk, men det kan være en fordel å velge en variant med lite lysinnslipp.
  • På rom hvor du gjerne vil ha mye dagslys inn, som på kjøkken, systue eller hobbyrom, vil en duk med større hull og mer lysinnslipp gi deg mer dagslys og bedre utsyn.

Alle screensmodeller er effektiv solskjerming

Uansett hvilken type duk du velger, får du markedets mest effektive solskjerming. Screens stopper som alle typer utvendig solskjerming varmestrålene fra sola før de trenger gjennom vinduet. Resultatet er reduksjon av innslipp av varme med rundt 90 prosent, variantene med mindre hull i duken har en enda høyere virkning.

I tillegg til fargen og hvor mørk duken er, påvirke effekten. To enkle huskeregler er derfor:

  • En mørk duk vil generelt stoppe mer varme enn en lys duk
  • En mer perforert duk vil slippe inn noe mer lys og stoppe noe mindre varme enn en «tettere» duk. 

Screens som levegg på uteplassen

Screens kan også brukes om levegg på terrassen, festet for eksempel mellom husveggen og en stolpe på terrassetak eller pergola. Med screens som levegg får du både sol- og vindskjerming, samtidig som du får både dagslys og utsikt selv når leveggen er trukket for.

zipscreen smart
Lady standard zip screen

Automatikk og smartstyring av screens

Les mer om ulike valg for betjening på Ladys nettsider. Velge mellom manuell betjening eller en form for fjernkontroll og automatisering. Med automatisering kan du blant annet velge sensorer for sol, vind og regn eller du kan styre din solskjerming med stemmen.

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen