Solskjerming er viktig – også for helsa di

Å skape gode skygger på favorittuteplassen handler ikke bare om komfort, men også om å ta vare på kroppen din. Her får du gode råd for helsa når sommersola steker.

Vi nordmenn er så glad i sola at det bokstavelig talt kan gå på helsa løs. Mens man i varmere strøk søker seg en plass i skyggen, har vi en tendens til at vi skal ut i sola når den varmer som mest, selv når det nærmer seg ubehagelig varmt.

Oppsøk skygge

Når det blir for varmt, er det enkleste og beste å oppsøke skyggen. De fleste av oss har hus hvor terrasser og uteplasser er på husets solside. Da må du sørge for å gi mulighet for skygge på favorittplassen din ute. Gode skygger kan du skape ved:

Med terrassemarkise eller pergola kan du også nyte livet når det ikke bare er varmen, men også ettermiddagsbygene som skaper krøll for utekosen. Det er også et utmerket utgangspunkt for et uterom for tre årstider.

Sørg for å drikke

Voksne, friske personer tåler vanligvis varmen greit, så lenge de lytter til kroppen og drikker når kroppen sier fra. Det vil ganske enkelt si: drikk når du er tørst, eller sørg helst for å drikke jevnlig før du blir tørst.

Jo varmere det er, jo mer væske mister vi i svette og fordamping gjennom pusten, og desto viktigere blir det å drikke. Om du ignorerer kroppens signaler og glemmer å drikke, vil kroppens celler avgi væske til blodet. Nok væske i blodet er viktig for å holde blodtrykket oppe, slik at blodet kan transportere oksygen til kroppens celler. Når du får vondt i hodet, betyr det at også hjernecellene har avgitt væske til blodet. Da er du allerede dehydrert. 

Lommelegen: Dette er tegnene på dehydrering

Eldre og barn tåler varmen dårligere

Barn og eldre har større problemer med å opprettholde væskebalansen i varmen. Mens de minste barna ikke kan si fra at de er tørste, kan de litt større barna rett og slett ikke tenke på at det er viktig å drikke. Mange eldre mister «evnen» til å bli tørste. Har du en kronisk sykdom, kan også det påvirke væskebalansen, noe som blir en større utfordring jo varmere det blir.

Nyt sommerdagene med solskjerming

Desto viktigere er det da å sørge for at husets eller hagens fineste sommerkrok kan tilby en skygge når sola blir for intens. Da kan vi både nyte de fineste sommerdagene og ta vare på helsa til både store og små, unge og eldre.

Lady har et bredt utvalg innen solskjerming

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig? Vi står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere nyheter