Nyt høstsola – når du selv vil

Vi setter pris på både dagslys og fint vær. Men den lave høstsola er ikke alltid like velkommen. Her er fire tips til solskjerming som lar deg skjerme for sola, men samtidig beholde dagslyset.

Vi tar vare på alt det dagslyset vi kan få når sommeren er i ferd med å takke for seg. Men den fine høstsola står såpass lavt på himmelen at den skinner rett inn gjennom vinduene, akkurat som den også gjør på sene sommerkvelder og på våren.

Når sola skinner rett på både datamaskiner og TV, trenger du gode gardiner som kan hindre gjenskinn i skjermen. Her får du gode tips for solskjerming som både reduserer gjenskinn og lar deg beholde dagslyset i rommet.

 

Høstens «Skal vi danse» gjør seg best uten gjenskinn fra en lav høstsol.

Fleksibel solskjerming med plissegardiner

Innvendige plissegardiner med funksjonen Fri Parkering lar deg slippe inn dagslys i deler av vinduet, men samtidig skjerme en del av vinduet. Slik kan du stenge av det området av vinduet hvor sola skinner rett på skjermen.

Hvor mye lys som slipper gjennom selve gardinen avgjøres mye av materialvalg og farge. Ytterpunktene er:

  • Enkle plissegardiner med lyst, transparent stoff vil slippe inn mye lys ·
  • Doble plissegardiner Dupli som i materialet BlackOut stopper tilnærmet alt lys. Det vil si du med Dupli både kan få en fleksibel gardin som lar deg skjerme deler av vinduet på dagtid, og en gardin som nærmest mørklegger soverommet ditt når du vil ha det mørkt og sove.

Plissegardiner er fleksible på mange måter, blant annet passer de i de aller fleste typer vinduer, som skråvinduer, takvinduer og trekantvinduer.

Juster lyset med Duo rullegardiner

Duo rullegardiner er alt annet enn hva du måtte assosiere med gamle dagers småtriste rullegardiner i helhvitt stoff. Her får du både eksklusive interiørgardiner og fleksibel solskjerming i ett og samme produkt.

Duo er en to lags rullegardin hvor begge lag har annenhver stripe lystett og transparent stoff. Du kan selv velge hvor mye lys du slipper inn ved å justere den doble rullegardinen, fra lystett stoff over det hele, til helt transparent.

Stopp sola og behold dagslyset med screen rullegardiner

Screen er en spesialduk som er effektiv mot innkommende lys, men gir fortsatt mulighet for utsyn. Utvendige screens er svært effektiv solskjerming og reduserer innslipp av varme fra sola med inntil 90 prosent.

Screen rullegardin er en innvendig rullegardin med screenduk, med de samme egenskapene som utvendige screens; den perforerte duken skjermer for den skarpe sola, samtidig som den slipper inn dagslys og lar deg beholde utsikten. I tillegg har screens en ekstra egenskap i å redusere innsyn fra utsiden, denne effekten er størst når det er lysere ute enn inne bak gardinen.

Størrelsen på hullene avgjør dukens egenskaper:

  • Små hull: skjermer mer effektivt for sola og reduserer innsyn mer effektivt, men slipper inn noe mindre dagslys.
  • Større hull: slipper inn mer dagslys og gir bedre utsyn, men noe mindre solskjermingseffekt og reduksjon i innsyn.

Behold utsikten med utvendige persienner

Med utvendige persienner kan styre hvor mye lys du slipper inn. Med sola lavt på himmelen, kan du skråstille lamellene og hindre blending fra sola, samtidig som du slipper inn dagslys og beholder utsikten. Utvendige persienner er i likhet med annen utvendig solskjerming (screens, markiser, pergola) svært effektiv solskjerming, da solstrålene stoppes før de trenger gjennom vinduet og inn i rommet. 

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen