Slik kan du bruke utvendige persienner til hele huset

Utvendige persienner er robust solskjerming som gir huset en klassisk stil. De kan brukes på alle typer bygg, og på både terrassedører og vippevinduer.

Utvendige persienner er sammen med andre utvendige solskjermingsprodukter vår mest effektive solskjerming; solstrålene og varmen fra sola stoppes og reflekteres før strålingen trenger gjennom vinduet og varmer opp rommet innenfor. 

Persienner fra 35 cm til åtte meter

Med utvendige persienner får du også en anvendelig type solskjerming som kan brukes på absolutt hele huset, så lenge vinduene er firkantede. Med mulige persiennebredder fra 35 cm til åtte meter, kan du bruke ulike modeller persienner på alt fra det lille toalettvinduet til panoramavinduer i stua, og få alt levert i samme stil og i samme farger. 

Under gir vi deg tips til følgende bruksområder for utvendige persienner:

  • Solskjerming på vippevinduer
  • Solskjerming på terrassedører
  • Solskjerming som tåler mye vind
  • Mørkleggende effekt
  • Lydreduserende effekt
  • Plassbesparende persienner med kompakt kasse i toppen

Utvendige persienner på vippevinduer

Den klassiske utvendige persiennen er montert med kassett over vinduet og med skinner på veggen på hver side. Disse vil da fungere kun på fastkarmvinduer. Lady har persienner som kan monteres rett på vinduet slik at du kan bruke utvendige persienner også på både topphengslede vinduer eller vippevinduer. Her kan du bruke både persienner med styreskinne og med wirestyring. På grunn av wirefeste vil persiennen sitte på vinduet også når det vippes helt rundt. Lady anbefaler 50mm persienner til denne typen vinduer. 

Utvendige persienner på terrassedører

Også på terrassedører eller verandadører kan du bruke utvendige persienner. Her vil det beste være en 50mm persienne med wirestyring, da styreskinner ofte kan komme i veien for dørhåndtaket på terrassedøra. 

Utvendige persienner som tåler mye vind

Utvendige persienner er generelt robust solskjerming. Med modellen S-90 får du ekstra stive lameller som tåler enda litt mer vind. Max vindstyrke vil variere med størrelsen på vinduet, men S-90 er testet til å tåle opp til liten storms vindstyrke.

Utvendige persienner med mørklegging og lyddemping

Mens vi i de fleste rom er fornøyde med at utvendige persienner skjermer for sola og eventuelt også innsyn fra naboer, har mange av oss litt større krav på soverommet. Alt fra kjerringråd til medisinsk ekspertise tilsier at vi sover best i mørke rom. Med modellene Z-70 og Z-90 får du persienner med ekstra mørkleggende effekt og en integrert dempelist som reduserer støy. Begge deler bør komme godt med på soverommet.

Plassbesparende persienner

Om du enten av praktiske eller estetiske grunner ønsker persienner hvor selve kassen over vinduet tar liten plass, bør du vurdere modellen F-80. Dee har blant mange gode egenskaper flate lameller som tar liten plass når persiennen trekkes opp, og tilsvarende mindre kasse i toppen.

Mange modeller, samme fargeutvalg

Selv om du velger ulike modeller persienner til de ulike vinduene eller dørene på huset, kan du selvsagt få alt sammen i samme farge. De fleste modellene har 19 standardfarger inkludert i prisen. Men siden persienne uansett er skreddersydd til dine vinduer, kan du også få et stort utvalg spesialfarger på bestilling.

Hva slags betjening passer utvendige persienner?

Alle Ladys utvendige persienner kan leveres med enten manuell betjening eller motorstyring. Husk bare at jo større vindu, jo tyngre persienne, og jo tyngre blir det å trekke den opp med sveiv. Med motorstyring får du flere valg: 

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen