Hvilke gardiner gir mørkt soverom?

Kroppen vår er skapt for å sove når det er mørkt og være våken når det er lyst. Problemet er at det sjelden er spesielt mørkt midtsommers. Her er noen tips til hvordan du kan sove bedre i mørkt soverom.

Noen har bedre «sovehjerte» enn andre, men det er et biologisk faktum at vi sover bedre når det er mørkt. Når lys treffer øynene våre, blokkerer det nemlig produksjon av søvnhormonet melatonin. Mer om det kan du lese i denne artikkelen

Når du skal velge solskjerming til soverommet, tenk over hvilke behov du har. Er vinduene vendt mot sør eller vest, slik at rommet varmes opp av sommersola? I så fall bør du vurdere utvendig solskjerming som mest effektivt hindrer oppvarming gjennom vinduene_

  • Utvendig solskjerming som i seg selv har mørkleggende egenskaper.
  • Utvendig solskjerming i kombinasjon med mørkleggende interiørgardiner

Har du derimot soveromsvinduet for eksempel mot nord, er det ikke sikkert sola i seg selv byr på «problemer», annet enn at kveldssola kan gi gjenskinn i TV eller PC-skjerm. Da kan det hende du klarer deg med en interiørgardin.

 

Mørkleggingsgardin stenger lyset ute

Som navnet tilsier, med Ladys mørkleggingsgardin blir det mørkt på soverommet. Mens du med andre interiørgardiner kan risikere å slippe inn en liten stripe av lys mellom gardinen og vinduskarmen, går mørkleggingsgardin i skinner på hver side av vinduet. Slik dekker mørkleggingsgardinen hele vinduet.

Mørkleggingsgardiner leveres som standard i hvitt eller sort. Gardinen kan betjenes med kjede, sveiv eller motor.

Doble plissegardiner med lystett stoff

Ladys Dupli doble plissegardiner kommer i mange varianter, avhengig av behov og funksjon og hvilket rom de skal være i:

  • Materialer som tåler fukt, for vaskerom og bad
  • Flammehemmende materialer for ekstra sikkerhet på kjøkkenet
  • Transparente stoffer der du vil slippe inn dagslys uten å bli blendet
  • Lystette stoffer for for eksempel soverommet.

Dupli i lystett materiale vil gjøre soverommet betraktelig mørkere. I tillegg gjør plissegardinens mange fordeler at den kan gjøre mer enn å mørklegge rommet:

  • Med funksjonen Free parking kan du dekke til den delen av vinduet som du ønsker, enten øverste, nederste eller midterste del av vinduet.
  • Modellen Bottom-up er festet i bunnen og trekkes opp. Denne funksjonen passer bra hvis du ønsker å skjerme for innsyn fra naboer eller forbipasserende, men samtidig slippe inn dagslys.
  • Standardmodellen Top-down er festet i toppen av vinduet og trekkes ned etter behov.

Rullegardiner med lystett stoff

Ladys rullegardiner passer i de fleste vinduer, til og med skråvinduer og takvinduer!

Våre rullegardiner finnes i mer enn 200 tekstiler med ulike farger, mønstre og materialer. Velger du en lystett variant, vil du stenge ute det aller meste av lys fra sommernatta.

Til deg som tenker på rullegardiner om den enkle, nesten stygge, hvite saken på vaskerommet fra 70-tallet: Ladys rullegardiner får du ekslusive og trendy modeller, hvor du kan velge mellom ulike kassetter, beslag og avslutning/bunnlister. Rullegardinene kommer med kjedetrekk som standard, men du kan også få fjærbetjening, LiteRise (snorløs betjening) eller motor med fjernkontroll eller appstyring

Utvendige screens med blackout

Screens er utvendige «rullegardiner» med en duk vevd slik at den har mange små hull. Hullene slipper gjennom dagslys, men stopper varmen fra sola og er dermed svært effektiv solskjerming. I tillegg er de det utvendige solskjermingsproduktet som tåler mest vind, i varianten Zip screen.

Har du, eller vurderer du screens som utvendig solskjerming på huset ditt, kan du kombinere samme stil på hele huset med mørklegging av soverommet. Det gjør du ved å velge blackout-materiale på soveromsvinduets screens, men du for de andre rommene velger materialer ut fra hvor mye lys du vil slippe inn. Hør med en av Ladys selgere om varianten Zip screen vil være enda tettere ved kanten av vinduet og dermed slippe inn mindre lys enn standard screens.

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen