Plissegardinen som dekker (nesten) alle behov

Med en plissegardin har du stilige interiørgardiner med en fleksibilitet som ingen annen innvendig solskjerming matcher. Her er fem gode grunner til å velge plissegardiner i din bolig.

I et forsøk på å oppsummere hva en interiørgardin bør gjøre for deg og rommet, lister vi opp følgende:

  • Solskjerming
  • Sørge for å hindre eller redusere innsyn
  • Ideelt sett la deg beholde noe dagslys og utsikt, samtidig som gardinen skjermer for sol og innsyn
  • Løfte rommet rent utseendemessig
  • Oppfylle praktiske krav med tanke på materialvalg; støvtørk, vask, fuktbestandig, brannhemmende m.m.

Solskjerming med plissegardin

Plissegardiner kommer i et stort utvalg av materialer og farger med ulike egenskaper. Med tanke på fargevalg kan vi si at jo mørkere en gardin er, jo mindre lys slipper den gjennom. Men selve materialet har også mye å si. Ønsker du en gardin som effektiv skjermer for sola, bør du velge et mindre transparent materiale, eller til og med et som er helt tett; blackout.

Enkle plissegardiner egner seg godt til å stoppe sola om den er til sjenanse, for eksempel når den blender deg eller skinner rett i TV-skjermen. Om du trenger en mer effektiv metode for å hindre oppvarming av huset fra den varmeste sommersola, anbefaler vi i tillegg utvendig solskjerming. 

Men har du doble plissegardiner Dupli i vinduene, vil du merke at den doble gardinen med et luftlag imellom, isolerer mot både varme og kulde. Dupli er faktisk både markedets mest effektive innvendige solskjerming og den isolerer mot kaldras og trekk fra vinduer på kalde vinterdager! 

Les mer: Solskjerming som isolerer

Reduser innsyn med plissegardiner

Plissegardiner fåes i mange modeller, hvor du for eksempel kan velge mellom å dekke vinduet nederst og ha klart glass oppe, eller omvendt. Med modellen Fri parkering, kan du rett og slett «parkere» gardinen der du vil. Slik kan du dekke øverste del av vinduet mot sola på dagtid, mens du kan senke gardinen ned og dekke nederste del for å redusere innsyn på kvelden. Innsynsskjerming er spesielt viktig når det er mørkt ute og lyst inne.

Husk at effekten av innsynsskjerming er avhengig av materialet og fargen på gardinen. Jo mørkere farge og jo mindre transparent materiale, jo mindre innsyn.

Les mer: Slik skjermer du for innsyn med interiørgardiner

Behold dagslyset og utsikten med plissegardiner

Det at du kan dekke bare deler av vinduet gjør at du kan sikre deg både dagslys og utsikt, selv om du dekker deler av vinduet for å skjerme for sola – eller for naboen. Det store utvalget av materialer og farger gjør også at du kan prioritere dagslyset høyere om du vil; med for eksempel en semi-

transparent gardin vil du kunne slippe inn noe dagslys, samtidig som du beholder en viss effekt mot både blendende sollys og nysgjerrige naboer.

Løft rommet med plissegardiner

Plissegardiner er elegante og stilige, uten å ta oppmerksomheten fra noe eller noen. Med mer enn 100 ulike farger og nyanser, og ulike teksturer og print, er vi sikre på at du uansett vil finne en plissegardin som matcher ditt hjem.

Plissegardiner kan brukes stort sett i hele huset og til alle typer vinduer, også takvinduer og trekantvinduer. Om du trenger plissegardiner som tåler litt ekstra, på for eksempel vaskerommet eller badet, har Lady det også.

Krav til plissegardinens materiale

Det finnes mange ulike krav til materialet i en interiørgardin:

  • På baderommet bør plissegardinen tåle vannsprut
  • Er du opptatt av brannsikkerhet, vil du kanskje ha en plissegardin i flemmahemmende materiale
  • På soverommet vil mange foretrekke et blackoutmateriale som stenger ute alt lys

Les mer: Vi sover bedre i mørke rom

Derfor er det viktig at du tenker godt gjennom både praktiske behov når du skal velge gardiner, i tillegg til at du selvsagt vil finne den perfekte fargen eller mønsteret til dine rom. Det kan Ladys hyggelige selgere hjelpe deg med om du tar kontakt med oss

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen