Bruk mindre strøm ved hjelp av solskjerming

Rullegardiner

Riktig bruk av solskjerming kan bidra til å redusere strømforbruket – sommer som vinter.

«Solskjerming» er et begrep de fleste forbinder med både komfort og dekor, men kanskje tenker du sjelden på solskjerming som er grep for energieffektivisering. Med økte strømpriser bør du imidlertid ta i bruk alle de virkemidlene du har for å holde strømregninga nede. Riktig bruk av solskjerming er faktisk ett av dem.

Slipp inn vintersola

Enkelt sagt handler det om å la huset suge til seg all den varmestrålingen det kan få av vintersola. Det vil si at terrassemarkiser, justerbare tak på pergola, screens og utvendige persienner bør åpnes slik at sola kan bidra med så mye varme den kan inn gjennom vinduene. Dette gjelder spesielt for sørvendte vinduer, der sola står på det høyeste midt på dagen. Om effekten er liten i desember og januar, vil du merke forskjell så fort vi møter lysere tider fra februar og utover mot våren.

Rullegardin

Reduser blending med fleksible interiørgardiner

Nå er det ikke alltid det er like behagelig å få den lave vårsola midt i ansiktet, enten du sitter på hjemmekontor eller ser på TV. Om du har interiørgardiner som lar deg variere hvor mye lys du slipper inn, vil disse kunne hindre at du blendes av sola, samtidig som de slipper inn dagslys og varme. Her anbefaler vi spesielt plissegardiner som med funksjonen Fri parkering lar deg «trekke for» akkurat den delen av vinduet du ønsker, mens resten av vinduet slipper inn lys.

Reduser kaldras fra vinduer

Kaldras fra vinduer påvirker både romtemperaturen og ikke minst opplevelsen av hvor varmt det er i rommet for den som sitter nær vinduene. For å redusere kaldras finner det mange råd som varierer med tanke på kostnad; alt fra ekstra gummilister rundt glasset til å investere i helt nye vinduer. Vårt forslag lar deg slå flere fluer i en smekk. Dupli doble plissegardiner består av to lag plisse og et isolerende luftlag imellom. Dette luftlaget vil isolere rommet mot det kalde vinduet og bidra til å redusere kaldras. I tillegg har du med Dupli plissegardinens fleksibilitet som lar deg skjerme den delen av vinduet som du ønsker, som beskrevet i avsnittet over.

Med redusert kaldras vil den opplevde temperaturen i rommet øke, og behovet for oppvarming reduseres.

Rullegardin

Mindre behov for aircondition om sommeren

Mange har varmepumpe i huset, og varmepumper kan brukes til å kjøle ned rommet på varme sommerdager. Vår påstand er at det er bortkastede penger å bruke strøm på å kjøle ned et rom som er blitt varmet opp av en stekende sommersol. Ved bevisst bruk av utvendig solskjerming vil du kunne redusere oppvarmingen av huset og dermed beholde en komfortabel innetemperatur. Det aller beste er å gjøre dette også når du selv ikke er hjemme. Det gjør du enten ved å bruke solautomatikk som stenger for vinduene når sola kommer fra, eller ved hjelp av smart styring av solskjermingen via en app på mobilen.

Lady hjelper deg med solskjerming

Med riktig solskjerming kan du spare mye penger på strøm. Ønsker du hjelp med å finne den mest optimale solskjermingen til din bolig? Lady hjelper deg! Kontakt oss i dag for en gratis befaring.

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »