Mer effektiv solskjerming med automatikk

Automatisering gir ikke bare større komfort, men også mer effektiv solskjerming og lavere strømforbruk, sommer som vinter.

Aller først: Denne artikkelen handler om fordeler med automatisk styring av solskjerming. Om du allerede har en del gardiner eller utvendig solskjerming du er fornøyd med, husk at løsningene omtalt her som oftest også kan monteres på eksisterende solskjeming.

Utvendig solskjerming og interiørgardiner gir oss selvsagt lys for sola, når det er som varmest. Men andre deler av året, bør vi slippe til sola og ta imot all den varmen vi kan fra omgivelsene.

Tilsvarende er interiørgardiner gode å ha når du vil stenge av vinduet mot sol – eller naboer. Andre ganger vil du slippe inn det du har av dagslys, men når det blir som kaldest, bidrar gardiner til å isolere vinduet, noen mer enn andre.

Automatikk gjør jobben for deg

Så hvordan løser vi dette? Vi vil ha dagslys og vintersol, men helst ikke bli sett av naboen. Er det for kaldt bør gardinene kanskje stenges helt, og er det for lyst bør soveromsgardinene mørklegge rommet. Mens når vi våkner og skal stå opp, tar vi gjerne imot det dagslyset vi kan få? Hvordan får vi til alt dette? Det er fullt mulig å gjøre det manuelt, men ønsker du effektiv solskjerming og komfort i én pakke, bør du vurdere automatikk.

Værsensorer styrer solskjermingen

Med sensorer som registrerer sollys, vind og regn, vil solskjermingen senkes automatisk når sollyset treffer vinduene dine eller uteplassen. På den måten hindres overoppheting av boligen og skader på møbler og interiør. Når det begynner å regne, eller om vinden blir for sterk, sørger systemet for at all utvendig solskjerming trekkes opp eller tilbake på riktig måte. Det gir lengre levetid på dine utvendige solskjermingsprodukter.

La solskjerming bli del av smarthuset ditt

Med automatikk fra vår leverandør Somfy, kan du også styre markiser og persienner med stemmen. Somfys løsninger kan nemlig kobles opp mot for eksempel Google Assistant eller Amazon Alexa.

Med Ladys motoriserte solskjermingsløsninger, kan du få installert et trådløst veggpanel for hver persienne, skjerm og gardin. Med fjernkontrollen kan du styre de ulike rommene i grupper, eller kontrollere alle på en gang. Systemet kan også styres via app, slik at du kan foreta justeringer i løpet av dagen, selv når du ikke er til stede. Det gir tilpasset solskjerming i hvert rom!

Slik kan du spare strøm med effektiv solskjerming

Med Somfy kan du programmere inn ulike handlinger for ulike tider av døgnet. Du kan programmere inn ulike innstillinger i ulike rom, slik at de gardinene åpnes og lukkes på bestemte tidspunkter, for eksempel: 

  • La soveromsgardinene åpnes når du skal våkne om morgenen. Har du plissegardiner eller Dupli, kan du stille inn til å dekke deler av vinduet slik at du våkner til dagslys, men skjermer for innsyn.
  • La store vinduer være åpne hele dagen i vinterhalvåret for å slippe inn sola, men steng vinduene på kvelden for å skjerme for innsyn.
  • La gardinene justere seg etter ønsket innetemperaturer.

Slik får du et mer effektivt energiforbruk, og du sparer penger på både oppvarming og nedkjøling. 

Les mer: Bruk mindre strøm ved hjelp av solskjerming

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen