Velg riktig terrassetak til din uteplass

TARASOLA_Technic_Pro_2A_logo_WEB-kopi

Glasstak, pergola, takmarkiser, lameller, terrassemarkise… Mulighetene er mange når du vurderer tak over terrassen eller balkongen. Hva slags solskjerming passer best over din uteplassen? 

Et tak over terrassen gir skjerming for både sol og nedbør, og faktisk gjør det uteområdet lunere også. Med en form for overbygning for uteplassen kan du også senere – eller samtidig – gjøre plassen i solveggen både enda lunere, skjermet for vind og for innsyn med en eller flere levegger. Men hva slags tak passer best for dine behov, lommebok og krav til utseende? 

Terrassemarkise – fleksibel og prisgunstig

Terrassemarkise er en prisgunstig løsning som gir deg solskjerming når du trenger det. Terrassemarkisen gir deg også den mest fleksible løsningen ved at den kan trekkes inn når du ikke trenger den. Har du allerede markiser på husets vinduer? Da kan du enten få en terrassemarkise med en duk som matcher de markisene du allerede har. Eller om vindusmarkisene begynner å bli slitne; husk at du ofte kan beholde selve konstruksjonen og bare skifte duk. Det er bedre for både lommebok og miljø. Samtidig kan du få en matchende stil på husets markiser.

Les mer: Markiser gir deg klassisk solskjerming for hele huset 

Pergola – solid og elegant

Trenger du et terrassetak som tåler mye vind og vær, bør du vurdere pergola. Pergolaens konstruksjon er et rammeverk som er festet i husveggen og står på solide bein. Selv om takets ramme ligger fast, har du fremdeles fleksibiliteten til å åpne taket når du vil, enten du velger et tak med duk eller aluminiumslameller.

En pergola fra Lady blir som et eksklusivt tilbygg til huset. Enten i husets egen stil eller som for eksempel en moderne stilmessig kontrast til en klassisk enebolig. Pergola finnes med flatt tak eller skråtak. Eller hva med en pergola med saltak og møne på husets gavlvegg, som vil bli en naturlig forlenging av huset? 

Les mer: Slik øker uteplassen verdien på boligen din 

Glasstak – behold dagslyset

Om du ønsker en uteplass skjermet for vind og nedbør, men samtidig beholde alt dagslyset, er et glasstak løsningen for deg. Ønsker du en gjennomført stil på en helt eller delvis innbygget uteplass, kan du også bruke rekkverk eller skyvedører i glass.

Med en takmarkise på glasstaket har du perfekt solskjerming når du trenger det. På dager der sola ikke er plagsomt varm, kan du trekke inn markisen som ligger integrert i taket. Da sitter du faktisk under åpen himmel og under tak – samtidig.

Les mer: La det bli lyst (på uteplassen)! 

Lady har et bredt utvalg innen solskjerming

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig? Vi står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål! 

Flere nyheter

Tidløs solskjerming

I en verden der trender stadig forandrer seg, er det noe betryggende med valg som står tidstesten og alltid er aktuelle. Når det gjelder solskjerming,

Les mer »