La det bli lyst!

Er det mulig å lage en uteplass med både tak og vegger uten å miste dagslyset? Javisst! 

Når «sommermåneden» mai svinger fra rundt null grader om morgenen til full sommertemperatur enkelte dager, blir vi minnet om at utesesongen i Norge kan være ganske varierende. Men lys, det har vi bra med, med lange, nordiske sommerkvelder uansett temperatur.

Ble uteplassen mørk?

Men hvordan tar vi vare på lyset? Mange hus har en eller annen form for overbygde eller innbygde terrasser. Felles for mange av de er at med et solid terrassetak i tre, forsvant mye av lyset. Derfor velger stadig flere av våre kunder å erstatte gamle terrassetak med en mer åpen variant med glasstak.

Vil du også ta vare på dagslyset og utsikten, og nyte hver stråle av kveldssola, men samtidig ha det lunt og fritt for trekk? Og selv om vi ofte tipser om hvordan du kan skjerme for innsyn, kanskje er det viktigere for deg å beholde lyset enn å hindre at naboen ser deg?

Behold lyset med innglassing

Med en innglasset terrasse eller balkong beholder du alt sommerlyset. Med en skyvedør i glass kan du selv bestemme når du slipper hele sommeren inn. Med et glasstak kan du faktisk bli i sofaen på terrassen, legge deg ned og stirre tordenværet rett i hvitøyet, uten å bli verken våt eller kald. 

Les mer: Gjør uteplassen til en grønn oase! 

Flytt stua ut i hagen

Med Ladys kolleksjon av rekkverk, skyvedør og terrassetak i glass kan du bokstavelig talt flytte stua ut i hagen. For det er nemlig ikke bare terrasser og balkonger som kan bygges inn. Har du en fin plass i hagen, hvor en paviljong blir litt for lite brukt alle de kveldene det er litt kjølig, kan du få en frittstående utestue med skyvedører blant epletrær og bærbusker. 

Husk solskjerming til glasstak

Det at været varierer, betyr heldigvis også at vi har mange varme og solrike dager foran oss. Når de varmeste dagene kommer, bør du ha god solskjerming på uteplassen. Her kan du fint kombinere glasstak med en takmarkise, slik at du får en god skygge når sola steker. Husk at solskjerming ikke bare handler om komfort, det er også viktig for helsa, spesielt for barn, eldre og andre som ikke tåler varmen så godt. 

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen