Interiørgardiner som passer til vårsola

Med våren kan vi nyte varmen fra sola, men det er ikke alltid det passer å la seg blende. Med fleksible interiørgardiner kan du nyte sola når du selv vil.

Vårsola er spesiell. Fra midt i februar begynner sola å varme godt, men den står såpass lavt at den kan være sjenerende når du sitter på hjemmekontoret, står på kjøkkenet eller har satt deg til rette i godstolen. Vårt forslag er derfor: La deg gjerne blende og sjarmere av vårsola, men bare når du selv vil.

Hvorfor trenger vi solskjerming?

Er solskjerming et «norsk fenomen»? Ja, i hvert fall er det til en viss grad et nordisk fenomen. Bor du i Brasil eller et annet land nær ekvator, er det en ting du ikke trenger å bekymre deg for, nemlig solskjerming. Der står sola så høyt på himmelen at sola så godt som aldri skinner rett inn gjennom vinduene. Soloppgangen og solnedgangen går så fort at heller ikke der er de mye plaget med lav sol.

Lav sol er nettopp det som gir behovet for god solskjerming på nordligere breddegrader. Sola står relativt lavt på himmelen, også midt på sommeren. Og den går så sakte ned at vi får lange, lyse kvelder med kveldssol. Kommer du langt nok nord, går jo ikke sola ned i det hele tatt.

Interiørgardiner som skjermer for vårsola

Hvilke interiørgardiner skjermer godt for sola?

Faktisk er materialvalg og til en viss grad også fargevalg like viktig som typen gardin. Noen tips:

  • Både rullegardiner og plissegardiner kommer i materialer med ulik transparens. En gardin i transparent materiale vil i liten grad redusere innsyn og slippe inn mye lys, mens samme gardin i lystett materiale (blackout) vil sperre for det meste av lys og innsyn.
  • Jo mørkere farge jo mer lys stopper gardinen. Dermed vil for eksempel en plissegardin i et gitt materiale skjerme bedre for både sol og innsyn om den er svart enn om den er hvit.

Hvilke gardiner passer best for deg?

Hva slags gardin du skal velge, handler mye om smak og behag, hvilken stil du har i hjemmet ditt fra før, og hvilke praktiske behov gardinen bør oppfylle: 

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen