Stopp den lave høstsola

Når sommeren har sluppet taket, opplever mange at den lave høstsolen blir sjenerende og irriterende. Vil du unngå det kan det det være smart å investere i solskjermingsprodukter.

Persienner og screens utvendig

Både inn- og utvendig solskjerming er gode på å stoppe den lave sola om høsten og vinteren, og når det gjelder utvendige løsninger kan vi anbefale screens eller persienner. Går du for persienner får du et holdbart produkt som tåler det meste av vær og vind, samtidig som det er svært fleksibelt. Akkurat som innvendige persienner kan du både justere hvor mye av vinduet persiennene skal dekke og hvilken vinkel lamellene skal stå i. Dermed har du svært mange justeringsmuligheter for å få akkurat den graden av solskjerming du ønsker.

Screens som utvendig solskjerming foretrekkes av mange da det er et stilrent produkt som glir godt inn på de fleste fasader. Rent praktisk fungerer de ganske likt som et rullegardin. Derfor kalles de også ofte for utvendige rullegardiner. Screens kan faktisk monteres på en slik måte at de er helt usynlige når de ikke er i bruk, men det krever at det gjøres en jobb med selve fasaden på bygget. Er det ikke mulig eller ønskelig, vil de uansett være forholdsvis diskré når de ikke er i bruk da de ligger innrullet i en smal kassett over vinduet.

En annen fordel med screens er at de lar deg stoppe solen og beholde mye av utsynet på samme tid. Faktisk kan screens stoppe inntil 90 % av solstrålene fra å komme inn i huset. Både solskjermingen og utsynet er imidlertid avhengig av tettheten på stoffet. Med høy tetthet får du best solskjerming, men til gjengjeld dårligere utsyn. Dette bør du se nærmere på før du bestemmer deg.

Rullegardin

Innvendige løsninger

Det meste av innvendig solskjerming egner seg egentlig for å stoppe den lave høstsola, så her er det mest snakk om smak og behag. Det er imidlertid et par produkter du bør se litt ekstra nøye på, slik som plisségardiner og Duo rullegardin.

Plisségardiner er en svært fleksibel form for solskjerming. De er montert med et snorsystem som gjør at du både kan trekke dem ned fra toppen og opp fra bunnen. Du kan du altså velge å bruke dem på samme måte som et vanlig rullegardin eller persienne, men ved å både trekke dem opp fra bunnen og ned fra toppen har du muligheten til å kun dekke et felt midt på vinduet. Du kan med andre ord justere solskjermingen akkurat der du vil ha den og beholde mye av utsynet samtidig.

Når det gjelder Duo rullegardin, er dette en løsning som forener egenskapene til persienner og rullegardiner. De betjenes med en snor og kan trekkes opp og ned som et vanlig rullegardin. Det består imidlertid av to lag med stoff som danner vekslende striper med gjennomsiktig og ikke-gjennomsiktige striper. Justerer du rullegardinet slik at de ikke-gjennomsiktige stripene står over hverandre, blir det helt tett og slipper inn svært lite lys. Dette kan sammenliknes med å justere lamellene på en persienne til lukket posisjon.

Løsninger for store vinduer og solskjerming som isolerer

Om du har store vinduer, kan det lønne seg å se nærmere på lamellgardiner. De er både lette i vekt og kan tilpasses alle vindusstørrelser. Lamellgardiner kan egentlig sies å være en horisontal persienne de betjenes ganske likt som en vanlig persienne. Forskjellen er at de trekkes horisontalt ut fra siden av vinduet og ikke ned fra toppen. Som en persienne, kan lamellene vinkles på akkurat slik du ønsker for å få den graden av solskjerming du ønsker. Lamellgardiner kan også monteres på skråvinduer.

Dupligardiner

En annen løsning for store vinduer er det som kalles for dupligardiner. I form og funksjon er de svært like plisségardiner, men er laget med dobbeltsidig stoff uten synlige snorhull. På sett og vis kan vi kalle dem for plisségardinenes mer eksklusive storesøster. Det doble stofflaget gir dessuten en isolerende effekt om vinteren og en svalende effekt om sommeren. Det henger sammen med at det dannes isolerende luftlommer mellom stofflagene. Faktisk kan varmetapet fra vinduene reduseres med mellom 40 og 50 % hvis du bruker dupligardiner.

I tillegg er det verdt å merke seg at dupligardiner kan brukes på mange typer vinduer, slik som skråvinduer, trekantede vinduer, runde vinduer og vippevinduer. Hos oss har vi opptil 30 forskjellige systemer når det kommer til dupligardiner. 

Lurer du på hvilken løsning som passer best hos deg, anbefaler vi deg å komme innom Lady Solskjerming eller ta en titt på våre nettsider. Her kan du også bestille en gratis befaring

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen