Når prognosesenteret spør boligeiere hva de vil prioritere neste gang de skal kjøpe bolig, kommer det frem at  innslipp av naturlig lys er noe av det viktigste. I mange tilfeller betyr dette at de ønsker seg flere eller større vinduer.

 

Fordeler og ulemper

Naturlig lys har en rekke positive effekter for oss mennesker, men ulempene er også tilstede. Sollyset kan fort føre til at det blir veldig varmt innendørs og det vil kunne være sjenerende om du skal se på TV eller sitte foran PC-en. I sommerhalvåret kan det dessuten bli så mye lys at du sliter med å få sove om kvelden. Det er da solskjerming kommer inn i bildet, men skal du velge inn- eller utvendig solskjerming?

 

Hva vil du skjerme deg for?

I valget mellom utvendig eller innvendig solskjerming, bør du i hovedsak tenke på hva du vil skjerme deg for. Dersom det først og fremst er varmen fra solen du ønsker åstoppe, er utvendig solskjerming det beste valget. . Utvendige persienner kan stoppe opp til 90 % av sollyset, hvilket har mye å si for innendørstemperaturen. Det er jo tross alt mest effektivt å stoppe varmen før den kommer inn i huset

Men, hvis behovet først og fremst er å begrense innsyn utenfra og/eller skjerme for sterkt sollys , kan innvendig solskjerming være en vel så god løsning.

 

Ulike alternativer innen solskjerming

Skal du ha utvendig solskjerming, kan du blant annet velge mellom screens, terrassemarkiser, vindusmarkiser og utvendige persienner. Når det kommer til innvendig solskjerming kan man blant annet velge rullegardiner, lamellgardiner, plissé-/duettgardiner og persienner.

Automatikk og styring for solskjerming

For både innvendige og utvendige løsninger kan du velge mellom ulike typer styring og automatikk slik at solskjermingen kan styres av sol, vind, regn eller temperatur. Det er ofte også mulig å koble solskjermingen til ulike smarthussystemer.

Les gjerne mer om hva Lady kan tilby av løsninger for automatikk og styring for solskjerming her.

Kilde: Boligkanalen.no, 2020

Ønsker du hjelp til å velge riktig solskjerming for hjemmet?

Hovedkontor

Nordahl Brunsgt. 8

Ring oss

Send oss en e-post

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrev