Her er våre tips og triks for å lage en hyggeligere uteplass!

Det er ikke alltid like lett å komme på hva man skal gjøre for å lage uteplassen bedre. Vi har her skrevet ned noen av de tingene som vi mener er med på å gjøre uteplassen til et hyggeligere sted å være!

Beskytt den mot vær og vind. Da er det lettere å gjøre den koselig.

Med en gang det er mulighet for å dekke til deler av uteplassen er det lettere å holde det koselig. Det som ofte gjør ting vanskelig er jo når man hele tiden må ta ting ut og inn når det er fint vær. Noe av det vi foreslår er et type glasstak/glassrom som du ser her. Det praktiske med denne glassoasen fra Weinor er at det er mulig å skyve vekk både taket å veggene. På den måten kan man bruke det som en uteplass når været tillater det. Eller en fin spisestue hvis det kommer en regnsky. Hvis det blåser opp er det bare å skyve til veggene og la taket være åpent. Dette er også en perfekt måte å nyte en fin stjernehimmel på kvelden også.

Det er jo selvfølgelig ikke alle terrasser som har muligheten til å ha en peis. Men når man først sitter der med åpent tak mens stjernene skinner en stille sommerkveld, er det få ting som slår det å høre på ved knitre og varme. Det å ha et lite ildsted er absolutt noe vi mener hjelper på for å få uteplassen mer koselig. Det finnes i dag mange smarte og rimelige løsninger. Flere av dem er også bærbare. Så de kan trekkes ut når være tillater det.

Masse planter og blomster!

Uansett hvor liten eller stor din uteplasser er så er det en ting som alltid hjelper på når det kommer til å lage den mer koselig og det er planter og blomster! Finn noen fine planter som frisker opp omgivelsene. Her kan man også prøve å gro noe mat selv. Har du prøv det før? Kanskje lage noen egne tomater, salatblader eller jordbær?

Belysning, man kan aldri få for mye!

Belysning trenger ikke å være dyrt og det gjør uteplassen til et helt annet sted! Du trenger ikke annet enn å ta et gammelt syltetøyglass, med noen billige telys i så blir plutselig uteplassen din mye koseligere. Baller, julelys, IKEA lamper, soveromslamper, gamle arbeidslamper, alt funker!

Fine møbler som ikke blir ødelagt av vær og vind

Problemet når det kommer til uteplassen er ofte det å velge mellom man skal ha fine møbler eller funksjonelle møbler som tåler det tøffe været. Til det har vi et lite tips! Se etter utemøbler som er laget for å tåle det norske klimaet. Sånn som REDE sine utemøbler som kommer med 20 års garanti og som i tillegg ser bra ut! Grunnen for det er fordi det er laget av plast og ikke treverk og tåler derfor vind, kulde og regn mye bedre!

Lag noe selv!

Det trenger ikke være mye eller stort, men noe! Ingenting gjør en uteplass mer personlig enn hvis den inneholder noe du har laget selv. Det kan være et bord, benk, blomstervase eller pledd.

Fortsatt god sommer fra Lady Solskjerming!

Innholdsliste

Ønsker du hjelp til å finne den beste solskjermingen til deg og din bolig?

Vi i Lady har et bredt utvalg av løsninger og står klare til å hjelpe deg. Bestill gratis befaring eller kontakt oss dersom du har spørsmål!

Flere artikler
Forbered hjemmet ditt på vårens ankomst

Selv om mars fortsatt kan være kald, begynner solen å gjøre sin tilbakevendende opptreden. Mars bringer med seg håp om lysere dager, mildere temperaturer og tegn på at våren

Få et trivelig hjemmekontor

I takt med økningen av hjemmekontor, har behovet for et trivelig og funksjonelt arbeidsmiljø blitt viktigere enn noensinne. Nå skal vi se nærmere på hvordan optimal innvendig solskjerming kan

Reduser energiforbruket med solskjerming

Visste du at du kan spare strøm med solskjerming? Når vintermånedene setter inn og kulden sniker seg inn, er det ikke bare behagelig oppvarming som står øverst på listen