Forskjellige rom krever ulik solskjerming

Lamellgardiner

Vi anbefaler alltid solskjerming som oppfyller kundenes spesifikke behov. Det finnes produkter som passer bedre mot spesielle utfordringer enn andre. Men vi har likevel noen ekstra tips til rom og vinduer som kan være vriene å skjerme.

Insektgardiner for underetasjer

I første etasjer og sokkelleiligheter anbefaler vi ofte insektgardiner for dem som er plaget med mygg og andre uønskede gjester. Insektgardinen fra Lady har sideskinner, topp- og bunnlister som tetter 100 %, og gir deg muligheten til å lufte når du vil. På innsiden av vinduet kan vi montere mørkleggingsgardin, slik at du både kan sove mørkt og svalt, men samtidig slippe luften inn.

Plisségardiner

Solskjerming til badet

På badet er det stort sett innsyn man ønsker å skjerme mot. Da anbefaler vi som oftest plisségardiner, som kan trekkes opp slik at man beskytter mot innsyn, men likevel få inn dagslyset. Dersom badet ditt er godt ventilert, tåler plisségardinene dampen. Dersom vinduet får direkte vannsprut på seg, pleier vi å anbefale folie. Folie med «melkefarge» gjør at du får inn sollyset, men unngår at noen kan se inn. Folien kan dekke hele eller deler av vinduet.

Solskjerming på soverommet

På soverommet vil de fleste skjerme mot både varme og lys. Selv om du ikke er plaget av sollyset, kan det være forstyrrende trafikk- og utelys som plager deg. Ønsker du soverommet helt mørklagt anbefaler vi rullegardin eller screen med blackcoat-duk. Da får du totalt mørke på soverommet.

Til svært store vinduer

Har du store vindusflater, eller vinduer som dekker to etasjer, anbefaler vi lamellgardiner. Annen form for solskjerming kan bli tungt å håndtere når de dekker store flater, men lameller er enkle å håndtere uansett størrelse. Med lamellgardiner kan du styre sollys og innsyn etter dine behov, og samtidig gi boligen din et trendy og moderne utseende. Lameller passer også godt på hver side av terrassedøren, og kan monteres sånn at den kan trekkes bort fra døren når den skal brukes.

Til vinduer med spesiell utforming

Til vinduer med utradisjonell utforming, som runde, skrå eller triangelformede vinduer, anbefaler vi plissé- eller rullegardin. Vi kan tilpasse gardinen ned til millimeteren, slik at de passer for alle typer vinduer.

Vi anbefaler alle våre kunder å bestille en befaring for å avdekke behov, og for å finne ut av hva som passer best i ditt hjem. Meld din interesse i skjemaet på denne siden.

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »