Trådløs styring av solskjerming

Terrassemarkise

De siste tiårene har teknologien knyttet til solskjerming skutt i været med en fart svært få av oss hadde trodd i utgangspunktet. Stadig flere teknologiske nyvinninger dukker opp i hus, hytter og på kontoret, og vi opplever en økning i kunder som ønsker seg automatiserte og intelligente solskjermingsløsninger. Det er ikke vanskelig å forstå, for automatisert solskjerming er både enkelt, behagelig og ikke minst funksjonelt. 

Automatisert solskjerming for en behagelig hverdag

Solen flytter seg hele døgnet og det påvirker selvfølgelig hvor sollyset treffer. Da er det behagelig å vite at du slipper å avbryte en samtale eller gå fra middagen for å skyve eller flytte på solskjermingen. Trådløs solskjerming gjør at du kan fjernstyre solskjermingen, enten med bryter på veggen, trådløs fjernkontroll eller via en app på mobilen din.

Trådløs styring er mulig for de aller fleste solskjermingsprodukter. Vi leverer både innvendig og utvendig solskjerming med motor. Les mer om våre høyteknologiske solskjermingsløsninger her.

Rullegardin

Motorisert teknologi gjør solskjerming enkelt og komfortabelt

Motoriserte eller batteridrevne solskjermingsløsninger gjør hverdagen mer komfortabel og behagelig. Skulle det plutselig begynne å blåse kraftig eller komme et regnskyll, kan du skynde deg gå inn og manøvrere solskjermingen fra inne i boligen.

Den motoriserte teknologien sørger også for komfort i hverdagen ved at du kan styre solskjermingen selv når du ikke er hjemme. Dukker solen plutselig opp i løpet av dagen, kan du enkelt senke solskjermingen fra der du er. Dermed slipper du å komme hjem til et kokende hus. Med sol- og vindautomatikk kan solskjermingen gjøre jobben helt på egen hånd.

Sol- og vindautomatikk

Sol- og vindautomatikk sørger for at du ikke trenger å tenke på å justere solskjermingen selv om værforholdene skifter. Med følere som reagerer på sol og vind vil solskjermingen trekke seg automatisk opp eller ned ut fra hvilket vær som kommer. Følerne kan naturligvis også overstyres, slik at du kan legge inn de innstillingene som er optimalt for deg. På den måten vil du alltid ha full kontroll på solskjerming i egen bolig. 

Fordeler med motorisert solskjerming:

Det går på automatikk

Uansett hvor du befinner deg, og uten at du behøver å tenke på det, styrer sensorene alle dine utvendige solskjerminger. Dette vil gi en behagelig temperatur i boligen når du kommer hjem fra jobb, trening eller andre aktiviteter om ettermiddagen.

Duo rullegardiner

Sol- og vindsensor

Den installerte sensoren måler lys- og vindintensiteten mot ytterveggen. Når sollyset og vindstyrken går over en bestemt, forhåndsprogrammert terskelverdi, kjøres solskjermingen opp eller ned. 

Solskjermingen kan også stilles inn til å reagere på innendørstemperatur, og kjøres opp eller ned for å opprettholde et behagelig inneklima. Dette krever at solskjermingen har en temperatursensor som gir signaler til motoren. Den vil så utføre handlingen den er programmert til.

 Økt komfort

Hva er vel ikke mer irriterende enn å bli blendet av solen når du ser på tv, eller spiser middag? Takket være sensorene som kommuniserer trådløst med motorene på din solskjerming, kjøres den automatisk ned når en forhåndsinnstilt verdi overskrides. å denne måten er solskjerming blitt en større del av boligens funksjonalitet enn hva den var tidligere. 

Energiøkonomiske fordeler

Når solskjermingen din kjører automatisk opp og ned, står den for en viktig del av temperaturreguleringen i boligen din. Dette gir energiøkonomiske fordeler, ved det brukes mindre energi på oppvarming og nedkjøling med for eksempel klimaanlegg. Naturlig temperaturjustering gir også et mer behagelig inneklima.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om trådløs styring av solskjerming.

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »