Praktiske grunner for å velge plissegardiner

Plisségardiner

Plissegardiner har nok en del flere bruksområder enn det folk tror. Har du for eksempel et skjevt vindu øverst i taket? Eller et vindu som går ut mot en gate? Da Kan plissegardin være løsningen for deg!

Hva er plissé?

Plissé er en type persienne som ikke har noen mellomrom mellom lagene. Den kan minne litt om en rullgardin, men ser mer ut som en persienne. Fordelen med en plisse er at den kan senkes fra toppen og ned, samt fra bunn og opp. På den måten trenger man ikke dekke alt for å unngå innsyn. Man kan dekke fra bunnen og opp til ståhøyde. Det gjør det fortsatt mulig for sollys å komme inn.

Våre plisségardiner er blir produsert av den norske produsenten Pema Solskjerming. Vi har valgt å samarbeide med dem siden de har rask levering og eksepsjonell god kvalitet. Det gjør også slik at vi kan tilby hele 5 års garanti på produktene vi selger.

Lystette eller lysfiltrerende plissegardiner:
Stoffene kan leveres i mange forskjellige varianter og kvaliteter: transparent, semi-transparent, solreflekterende, delvis mørkleggende og mørkleggende. For soverom er det for eksempel ideelt med mørkleggende gardiner, mens for kontorlokaler kan det være mer aktuelt med transparente eller semi-transparente.

Det er også mulig å plissegardin med to lag. Dette kan passe fint for folk som bor i 1-roms leilighet. De ønsker kanskje å ha det helt mørkt på natten og litt lysere på dagen. Dette er mulig med plissegardin.

Siden stoffet som brukes til å lage plissegardiner er å fleksibelt er har den en del egenskaper som de andre solskjermingsproduktene ikke har. For eksempel er det mulig å installere den på vinduer som ikke er rette uten at det blir stygt.

Plisségardiner detalj

Rengjøring av plisségardiner

Det er enkelt å holde disse gardinene rene. Det aller beste er å jevnlig bruke en fjærkost; eller ved bruk av støvsugeren. Husk da å sette støvsugeren på lav styrke og bruke børsten for å skåne gardinene. Dersom det oppstår flekker, kan det enkelt tørkes av med en myk svamp, lunket vann med et naturbasert og mildt såpemiddel.

NB: Tekstiler med metallisert bakside bør ikke rengjøres med vann da det kan skade det metalliserte belegget.

Lavere strømutgifter med plissegardiner
Ikke bare er plissegardiner estetiske og gir effektiv solskjerming, men når de er nedsenket, minsker de varmetap om vinteren og varmeinnslipp på sommeren. Dette kan være betydelige bidragsgivere til reduserte energikostnader.

Under følger noen av de mange fordelene samt informasjon om våre plissegardiner:

Dust Block® som gjør den støvavvisende
Enkelt lag stoff
20 mm. plissering, som gjør de lite plasskrevende
Variert spekter av solskjermingseffekt
Ulike betjeningsmuligheter
Manuell eller motorisert

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »