Tre ansatte i Lady Solskjerming har blitt sertifisert i Smart Solar Shading av European Solar Shading Organization (ES-SO). Som en langsiktig aktør i en konkurranseutsatt bransje, har kompetanseheving og bransjekunnskap alltid stått høyt blant våre verdier. Vi er derfor veldig stolt av at tre av våre ansatte nå besitter en av de høyeste sertifiseringene innenfor vår bransje, og at dette i sin tur kommer våre kunder til gode. Det gjør at våre kunder kan være trygge på at Lady Solskjerming kan tilby de aller beste solskjermingsløsningene.

 

Lady Solskjerming er en av få bedrifter i bransjen som har ansatte med denne sertifiseringen. For at en ansatt skal kunne ta kurset i Smart Solar Shading, må bedriften være medlem av Solskjermingsforbundet, som igjen er medlem av European Solar Shading Organization.

 

Synlig kompetanse

Sertifiseringen i Smart Solar Shading, med tilhørende kurs og eksamener, synliggjør våre ansattes høye kompetanse i solskjerming og inneklima, og hvordan disse påvirker kostnader for privatpersoner og bedrifter. Et byggs automasjonsanlegg og solskjerming henger nemlig sammen, og ved å bruke solskjerming smartere, kan energikostnadene ved bruk av automasjonsanlegg gå drastisk ned. I dagens samfunn har vi bedre isolerte bygninger. Det betyr at mye energi og midler går med til å kjøle bygninger ned, ikke til å varme dem opp. Alle ansatte i Lady Solskjerming har kunnskap om hvordan valget av solskjerming, vindusglass og ventilasjon har innvirkning på innemiljøet. Solskjerming styrer mengden dagslys og påvirker kvaliteten på inneklimaet, som igjen påvirker arbeidsmiljø, ytelse og sykefravær.

 

Et smart verktøy

Med sertifiseringen i Smart Solar Shading har vi fått særlig opplæring i og tilgang til et digitalt verktøy som hjelper oss med å lettere finne optimal solskjerming. Verktøyet foretar komplekse beregninger basert på blant annet himmelretning, koordinater, hvilke materialer som er på veggen, hvilken type glass det er i vinduet, vinduets form, hvor mye lys som reflekteres, og hvor mye lys det er ønskelig å få inn. På den måten går vi i Lady Solskjerming enda mer i dybden enn før, og vi kan finne optimal, individuell solskjerming for ulike sider av en bygning, eller for ulike vinduer.

 

Smarte investeringer

Sertifiseringen i Smart Solar Shading påvirker våre tjenester for både privatpersoner og bedrifter. Beregningsverktøyet gjør at vi kan få oversikt over energiregnskapet i en bygning. Det gjør for eksempel at du i en privatbolig kan spare penger på bruken av varmepumpe, fordi du reduserer hvor mye den brukes til nedkjøling. Vi vil også kunne se i hvilken grad innvendig solskjerming kan redusere varmetapet fra vinduene om vinteren. Investerer du for eksempel i solskjerming til et kontorlokale, kan vi forutsi når du vil tjene inn investeringen du har gjort, altså når du oppnår høyest ROI (Return on Investment). Vi kan også dokumentere at arbeidet som er utført holder mål i henhold til gjeldende byggeforskrifter.

 

Mer dagslys gir trivelige innemiljø

Nye byggeforskrifter stiller krav til minimum mengde dagslys i et rom. Dette gjør at moderne bygninger har større vindusflater enn før. Før var det vanligere å bruke mørkere glass for å redusere mengden solstråler som kom inn gjennom store vindusflater, men med moderne, dynamisk solskjerming er det mulig å bruke lysere glass. Dette gir større eksponering for dagslys og et triveligere innemiljø.

 

Tidlig veiledning

Et annet aspekt som gjør sertifiseringen og det tilhørende verktøyet så bra, er at vi kan foreta beregninger tidlig i en byggeprosess. Mange tenker at solskjerming er noe som settes opp etter at bygningen er ferdig, men vi i Lady Solskjerming kan faktisk komme inn i byggeprosessen allerede mens arkitekten planlegger hvilke glass som skal settes inn. Det er mye ny teknologi og mange innovative materialer å sette seg inn i for en arkitekt, og derfor kan det være fint at fagpersoner som oss kan foreta beregninger, presentere muligheter og veilede allerede på et så tidlig stadium. Beregningene vi gjør, kan importeres rett inn i arkitektenes systemer. De nye byggeforskriftene og kravene om dagslys gjør at mange arkitekter velger avanserte glass som reduserer stråling og oppvarming, i tillegg til at solskjerming settes opp senere i regi av kunden. Med smart solskjerming som planlegges inn tidlig, kan faktisk solskjermingen betale for seg selv fordi du kan sette inn mindre avanserte glass. Dette er verdifull kunnskap for utbyggere, arkitekter, entreprenører og privatkunder, og vi er glad for å kunne synliggjøre den gjennom sertifiseringen.

 

Et godt valg

Sertifiseringen gir våre ansatte dokumentasjon på kompetansen vi allerede besitter, noe som er en trygghet for både kunder og oss. Vi er svært profesjonelle, og har høy kompetanse innen kunderådgivning. Nå har vi også et ypperlig verktøy som gir de aller beste løsningene innen solskjerming. Våre kunder vil lettere få forståelse av hva som skiller ulike løsninger fra hverandre, og hva som definerer prisen på de ulike løsningene. Det gjør at våre kunder lettere kan ta smarte valg og gjøre investeringer de er fornøyd med.

Det er veldig viktig for oss.

 

 

Ønsker du hjelp til å velge riktig solskjerming? Send oss gjerne en henvendelse!

 

Weinor Glasoase

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gavekort på 500 kr tilsendt

Motta tips og råd, tilbud og annen nyttig informasjon innen solskjerming

You have Successfully Subscribed!