Klar for vårrengjøring? OBS OBS! Ikke vask dine markiser med høytrykksspyler! 

Siden din solskjerming ofte står på utsiden av huset vil de naturlig bli en stor del av husets utseende. Nå er våren her og mange tar seg da tiden for å friske opp fasaden sin og vaske huset for sesongen. Da er det viktig å ikke glemme solskjermingen! Her kommer noen tips og triks som kan være greit å ta med seg. 

Hvorfor er det viktig å vaske husets solskjerming?

God rengjøring forlenger levetiden til produktet. Solskjermingsprodukter står ofte ute hele året og blir derfor utsatt for mye variert vær. Pollen, regn, snø, vind, blader, støv og noen dyr som gjør sitt. Dette legger seg i duk, gjenger, kriker og kroker. Blir ikke dette håndtert i løpet av sesongen kan det skape varige flekker som vil være vanskelig å få vekk. Våre produkter er solide og er laget for å vare i godt over 20 år! Men dette krever at rengjøringen blir gjort med gjevne mellomrom. En annen grunn for å gjøre jobben er jo selvfølgelig for utseende sin skyld! Flekkete og skitne markiser er ikke noe man vil ha når gjester kommer over.

 

Hvordan skal det gjøres?

Vi anbefaler å gjøre det i starten og slutten av sesongen. Ta gjerne store flekker som fuleskit med en gang. Lar du dem ligge blir det bare en større jobb. Her er våre tips på hvordan du burde vaske dine solskjermingsprodukter:

Markise:

Bruk mild såpe. Zalo er perfekt! Det er viktig å ikke bruke for sterk såpe, for da ødelegger du impregneringen av duken og den vil miste noe av sin funksjoner. Ramme og duk burde vaskes like ofte.

Røde utvendige parsienner som styres av vind og solmåler.

Utvendig persienner:

Det letteste er å vaske dem når de er åpne. Her kan du bruke noe sterkere vaskemiddel. For eksempel bilvaskmiddel. Ikke brukt høytrykkspyler! Bruk heller hageslangen, det holder. Obs, obs!: Vask persiennene før du vasker vinduene. Da slipper du ekstra arbeid.

Screens/zipscreens:

Bruk klut eller f.eks mopp på skaft og vask med nok vann og et mildt vaskemiddel.

 

Generelle tips som gjelder alle produktene:

Ikke bruk høytrykksspyler på noen av produktene. Vær forsiktig med å spyle vann inn på evt. motor som hører til solskjermingen. Ikke glem å la produktene tørke før du ruller dem inn, eller opp.

 

Vi anbefaler også:

Se over bevegelige deler på solskjermingen samt også glidelåsene på siden av zipscreener bør smøres innimellom. Bruk for eksempel WD40 eller CRC 5-56. Det er noe de fleste har hjemme allerede og fungerer bra! Viste du at en markise kan med årene utvide seg hele 10 cm slik at innerste endestopp på motoren vil flyttes stadig lengre ut. Motorstyret på markiser bør derfor etterjusteres etter en stund.