Jippi! Nå kommer endelig solen tilbake for alvor!

22-10-2018-Office@Home-01

Endelig er tiden kommet for å børste støvet av utemøblene, lage seg en god kaffe eller kakao og sette seg ut i solen! Men solen bringer også med seg noen utfordringer. Vi har tatt for oss noen av dem her!

Solen er en stjerne som på sitt varmeste punkt er hele 15 millioner grader varm! Den holder en fart på 800 000 km/t, og er 1,3 millioner ganger så stor som vår jordklode! Altså ikke noe å tulle med!

Heldigvis er vi et stykke unna solen, og godt er det! Viste du at vi faktisk er så langt unna at solen mister sin farge på veien. Klarer du å tippe hvilken farge solen egentlig er? Den er egentlig hvit! Det viste du ikke det! Men selv om vi er et godt stykke unna må vi uansett passe på. Vi mennesker og våre ting tåler faktisk ikke så mye sol som vi skulle tro. Selv her i kalde Norge kan solen ha en stor påvirkning på helsen vår, huset vårt og møblene våre. Derfor er det viktig at vi kan skjerme oss fra den noen ganger! Her er 3 gode grunner for hvorfor du burde skaffe deg ordentlig solskjerming denne våren!

3 gode grunner til å skaffe ordentlig solskjerming

1. Sollys blekner møblene våre!
Til og med møbler og gardiner som står inne blir påvirket av solen! Spesielt gardinene våre. Viste du at hvis du har silkegardiner skal det ikke mer enn noen uker i sollys før den nærmest blir spist opp av solen. Det samme gjelder sofaer, puter og duker. Så selv om du ikke skal være hjemme denne sommeren er det ikke dumt å tenke på hvordan du skjermer vinduene dine. Men hva om det blåser opp til storm mens du ikke er hjemme, og markisene dine blir ødelagt? Ja det er et spørsmål vi får ofte. Men det trenger du ikke tenke på! Hos oss har vi flere alternativer for å løse det! Enten kan man gå for noe som kalles screen, sånn som på bildet under. Disse sitter tett på vinduet og tåler mildt sagt det meste av vind! Hvis ikke finnes det faktisk nå noe som heter SOMFY maskiner, som kan monteres på din markise. Ikke bare kan du styre den fra mobilen, uansett hvor du er i verden! Den kommer med sensorer som følger med på vind og sollys. Det vil si at den går inn og ut av seg selv. Blir det sterkt lys går den ut og beskytter vinduene dine. Blåser det for mye går den automatisk inn, sånn at den ikke skal bli ødelagte. Er ikke det smart?

slider-2-1

2. Det er viktig med skygge i løpet av en dag med sol!
Vi nordmenn liker solen når den først er her! Spesielt de første ordentlige vårdagene er det som at alt bare stopper opp, for da skal alle ut å nyte solen! Men selv i Norge er det ikke bra å være for lenge i solen. Anbefalingen er at man ikke burde være mer enn 30 min i solen uten solkrem, og ikke mer enn 3 timer med solkrem. Ikke bare er det dårlig for huden, man kan faktisk pådra seg feber og hodepinne av å være for lenge i solen. Men det er ikke noe vits å sette seg inn selv om! Skaff deg heller en ordentlig terrassemarkise. Da får du muligheten til å nyte den deilige sommerluften, samtidig som du får en pause fra solen. Spesielt om du har barn kan det være greit at noen av aktivitetene de gjør skjer i skyggen.

3. Det er vanskelig å jobbe i for mye sollys!
Vi hos Lady Solskjerming hjelper ikke bare folk med å skjerme huset deres. Vi hjelper også bedrifter! For selv om solen endelig kommer tilbake er det fortsatt noe jobb som må bli gjort, og da er ikke alltid for mye sol heldig. Har din bedrift den solskjermingen den trenger? Ikke så farlig sa du? Det er det! Ikke bare vil dine ansatte jobbe saktere, de vil bli mer slitende og kan fort slite med hodepinne med for sterkt sollys. Sånn som ting er i dag sitter vi ofte å jobber på datamaskiner, og for oss å sitte å se på en skjerm med sol i ansiktet er ikke bra. Man må da fokusere mye mer, dette vil gjøre deg sliten mye raskere. Det er også smart for strømregningen din! Hvis kontorene/butikklokalene dine er veldig utsatt for sollys vil en markise, persienne eller screen hjelpe til å holde temperaturen nede, og strømregningen din vil bli lavere.

Sånn da var det sagt, så nå er det bare en ting å gjøre: Nyt ferien og nyte solen! God påske fra alle oss hos Lady Solskjerming!

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »