Hvordan finne den riktige fargen til din solskjerming?

terassendaecher-

Vi er alle forskjellige. Noen av oss liker katter og andre liker hunder. Noen syns trening er morsomt, andre vil helst bare slappe av i stuen med en god kopp te. Noen syns interiør er veldig morsomt, mens andre vil helst ikke ha noe med det å gjøre! Men en ting er vi enige om: Det skal se fint ut!

Nå har vi jo alle vår definisjon av hva som er fint, og godt er det! Ingenting er vel kjedeligere enn at alle er helt like! Det vet vi å sette pris på hos Lady Solskjerming AS. Vi har så mange farger, og kombinasjoner at du nesten ikke rekker å komme igjennom alle på en dag! Nå har heldigvis vi flere dyktige rådgivere som gjør prosessen litt lettere for deg. Ja de kommer til og med hjem til deg om du ønsker, helt kostnadsfritt! Men hvis du har lyst til å gjøre litt av research’en selv har vi lagt ved et fargekart her som kan være et fint verktøy i prosessen!

Hjelp med å valge farger

Alle moderne designere bruker Ittens fargehjul når de velger et interiørs farge. Ved hjelp av denne sirkelen er det veldig lett å skape en harmonisk kombinasjon av farger i interiøret. La oss se noen klassiske kombinasjoner som vil hjelpe deg til å bygge fargen i interiøret:

1) Den klassiske triaden – tre farger som er like langt fra hverandre.
Et eksempel på den klassiske triaden er: grønn, lilla og oransje. En slik blanding viser seg å være ganske livlig, selv om man bruker bleke og umettede farger.

2) Analog triade – en kombinasjon av tre farger som grenser til hverandre i fargehjulet.
Et eksempel er grønn, blå-grønn og gul-grønn. Slike fargekombinasjoner er veldig harmonisk og brukes til å lage en myk, behagelig og ikke-irriterende komposisjon. Det er også viktig å velge én som er primærfarge, og de andre to benyttes for støtte.

Fargehjul

3) Komplementære triade eller komplementære farger – fargene er plassert på motsatte sider av Ittens fargehjulet.
For eksempel: rød – grønn, gul – lilla, etc. En slik kombinasjon ser alltid veldig rik og frisk ut. For å forsterke en motsatt farge, må du løsne den andre fargen i et par.

4) Kontrasttriaden – fargene som er på motsatt side av sirkelen, som komplementære farger. Men i dette tilfellet bruker vi fargene som er plassert i nabolaget til den motsatte fargen.
For eksempel: vi har komplementære farger: rød – grønn. Så nå vil vi erstatte grønn til gul-grønn og blå-grønn.
Dette alternativet er bløtere i forhold til kombinasjonen av komplementære farger, en moderat kontrast, så å si. Hvis du ikke er sikker på om du kan bruke komplementærfarger, bruk kontrast triaden.

5) Fire harmoniske farger – slik ordning består av fire farger.
Denne ordningen gir kanskje det største antall varianter av sine farger. For å gjøre det lettere å balansere farger skal du velge en farge som dominerende og andre som hjelpefarger.

Håper dette hjelper dere med å finne ut hvilken farge dere skal gå for. Hvis dette bare gjorde ting mye verre, så bekymre ikke! Vi hos Lady Solskjerming AS har tross alt gjort dette i en mannsalder, så noen triks og knep kan vi alltid stille med, når det kommer til å velge riktig! Viktigst av alt er at valg av ny solskjerming skal være morsomt, og det skal vi sørge for!

God helg fra alle oss!

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »