Hva koster egentlig en markise?

Balkongskjerm

Noen av de vanligste spørsmålene vi får er knyttet til prisen på en markise, og det kan vi godt forstå. Markiser kommer nemlig i en rekke ulike prisklasser, og det kan være vanskelig å vite helt sikkert hva disse prisforskjellene skyldes og hvor mye penger man egentlig bør sette av når man ønsker å investere i en markise.

Det er også vanskelig for oss å gi et konkret svar på hva en markise koster. Dette vil nemlig i stor grad komme an på deg, og hva du ønsker og har behov for i en markise. Vi har allikevel en viss formening om hva som bør forventes, basert på vår erfaring i bransjen. Her håper vi at vi kan hjelpe deg med å få en idé om hvilket prisnivå som vil være realistisk for deg.

Hvorfor er det så store prisforskjeller på markiser?

Hos oss får du markiser til alt fra 15 000 kroner opptil 100 000 kroner. Mange lurer på hvorfor denne differansen er så stor, og hva det er som gjør toppmodellene så dyre. Her vil det i hovedsak være kvaliteten på delene, kvalitet på duk, design, tilleggsutstyret og typen lakkering som får prisen til å øke. I tillegg gjør jo størrelsen på markisen stort utslag på pris.

Vi ønsker uansett å kunne tilby noe for alle behov og preferanser. De mest kvalitetsbevisste kjøperne på markedet, vil gjerne ha mer ut av solskjermingen sin enn bare beskyttelse mot solen. Kanskje vil de ha automatisk styring, innebygget belysning og et design som matcher boligens fasade. Dette er faktorer som bidrar til å øke markisens totalpris. Det er altså mulig å gjøre markisen svært kostbar ved å legge til store mengder ekstrautstyr.

Det er imidlertid ikke sånn at de dyrere markisene nødvendigvis varer lenger enn våre mer rimelige modeller. Både garantitid og levetid forutsatt lik bruk vil være den samme. Unntaket er markiseduken, der er høyere pris oftest det samme som høyere kvalitet og dermed lengre holdbarhet.

family design terrassemarkise

For 20 000-25 000 kroner får du det du trenger

Mange har gjerne en solvendt terrasse i størrelsesorden 15-25 kvm. På en typisk terrasse i denne størrelsen har man gjerne behov for en bredde på 4-5 meter i tillegg til at den rekker ca 3 meter ut på terrassegulvet. Dette slik at man kan ha en sittegruppe under, hvor man kan sitte i skyggen på solrike og varme dager.

Tar vi derfor et eksempel på en bolig på Romerike, og et utgangspunkt i en markise på 5 x 3 meter hvor det leveres en duk med god kvalitet. Denne markisen utstyres med en trådløs motor og naturligvis en fjernkontroll for å betjene markisen. I et slik eksempel så koster en markise ferdig montert i underkant av 25.000.-. Dette er en markise hvor du med normal bruk og renhold vil ha et produkt som lever i 10-15 år før det kreves service. 

Er du ute etter samme markise med manuell betjening, vil det samme eksemplet over gi deg et ferdig montert produkt på rett rundt 20.000.-

Les mer om våre markiser her.

Ikke gå i tilbudsfellen!

Markiser er blant våre mest etterspurte produkter. Fra påsketider og utover våren opplever vår bransje den største pågangen på markiser, da mange kunder gjerne vil ha en markise klar til sommeren. I denne perioden er det mange aktører som lokker med fristende tilbud og gode pakkeløsninger. For deg som forbruker er det først og fremst viktig å ikke se seg blind på de høye rabattene. Bruk litt tid på å undersøke hva de ulike tilbudene innebærer, så unngår du uforutsette kostnader eller å få levert noe annet enn forventet. Ting det kan være verdt å undersøke er:

  • Hvilke tilleggsfunksjoner er inkludert og hva må jeg eventuelt betale ekstra for?
  • Er montering inkludert eller kommer det utenom?
  • Hvilken kvalitet er det på duken jeg får?

Gode tilbud uten lurerier

Hos oss i Lady Solskjerming kjører vi også gode tilbud nå inn mot våren, slik at du som kunde får markisen på plass før sommeren er på sitt varmeste,

Og en ting er helt sikkert: Hos Lady Solskjerming er det ikke noe tull eller lurerier!

Som en liten aktør i en konkurranseutsatt bransje, er fornøyde kunder vår desidert viktigste markedsføring. Vi begynte å produsere markiser allerede i 1967, og har siden den gang levert flere tusen markiser i god kvalitet. Det gjør vi fremdeles! 

Vi produserer og forhandler kun produkter vi selv kan gå gode for, og dette har gjort at vi har fått en lojal kundemasse der flere har vært med oss i flere tiår.

Er du usikker på hvilken type markise som vil passe best for deg?

Kontakt oss gjerne!

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »