Hjelp! Hva skal jeg velge? utvendig eller innvendig skjerming av mine vinduer?

Målinger vist at utvendige persienner og rullegardiner hindrer cirka 90 prosent av varmen i å nå rommet bak, mens for markiser er tallet 75 prosent. Det høres kanskje ikke så mye ut, men utgjør faktisk en 3-4 grader og det er jo litt.

 

Dette er spørsmålet de fleste stiller seg selv når de skal velge solskjerming til sitt hus. Vi skjønner det kan være vanskelig. Det er jo ikke akkurat som at det blir færre alternativer å velge mellom med tiden. Det er alltid noen som mener de har det riktig svaret, men det vi pleier å si er hva ønsker du selv kjære kunde?

For svaret er egentlig ganske enkelt. Velger du utvendig skjerming holder du bedre varmen ute om sommeren, mens velger du innvendig holder du varmen bedre inn om vinteren. Når det kommer til det å holde solen unna kan vi garantere at både utvendig og innvendig solskjerming gjør en god jobb der! Ja det ligger vel kanskje litt i navnet?

Enkelt forklart vil ikke solen gi fra seg noe varme før den treffer en gjenstand. Hvis du har utvendig skjerming vil derfor persiennen være det første solen treffer og redusere varmen som treffer ruten betraktelig. Derimot har du skjermingen på innsiden vil vinduet være det første solen treffer og den vil nesten fungere som en naturlig varmeovn og sende varmen videre inn i rommet.

Utvendig skjerming

Så hva kan du velge mellom? I dag er de produktene det er vanligst å velge mellom persienner, markiser, solfilm og rullgardiner. Vi ser fortsatt at de gode gamle markisene er det våre kunder ønsker mest, men stadig flere velger screen og utvendige persienner. Det blir også mer og mer vanlig med motoriserte og automatiserte solskjerming. Det vil være en forskjell på hvor mye sol de forskjellige produktene holder ute. Målinger vist at utvendige persienner og rullegardiner hindrer cirka 90 prosent av varmen i å nå rommet bak, mens for markiser er tallet 75 prosent.

Det høres kanskje ikke så mye ut, men utgjør faktisk en 3-4 grader og det er jo litt.

Innvendig skjerming

Det vi ser det går mest av for innvendig solskjerming er rullegardiner, persienner, lamellgardiner og plisségardiner. Hvis man skal se på hva som dokumentert sett fungerer best er det persienner pt. Men når det kommer til innvendig solskjerming vil jo stilen man har i resten av huset være mye mer avgjørende enn på utsiden av huset. Så her anbefaler vi kunden å se hva som passer best med den stilen som de har.

Det er flere tykkelser man kan velge mellom, og prisen vil stige noe etter hvor tykk man vil ha. Det er selvfølgelig veldig kjedelig å velge feil, og solen er som regel litt sterkere enn man ser for seg. Så selv om prisen kanskje kan bli litt høyere pleier vi alltid å anbefale å gå en tykkelse opp enn det man ser for seg. Da blir som regel kunden mer fornøyd. De skal jo tross alt være der for å holde solen ute, så når man først velger å investere i dette er det kjedelig om de ikke gjør akkurat det godt nok.

Spør om hjelp

Uansett hva man går for pleier vi å anbefale våre kunder at de uansett får en rådgiver fra oss i Lady til å komme ut å ta en titt. Alltid greit å få et til synspunkt på det. Og vi gjør det jo tross alt helt kostnadsfritt, så hvorfor ikke?

 

Kontakt gjerne en av våre rådgivere om det skulle være noen spørsmål eller noe du som kunde er usikker på!