Glasstak er topp, men ikke glem å sjekke opp dette!

Glasstak

Glasstak er en fin og rimelig måte å få mer ut av hagen din på, men det er et par ting du burde sjekke opp før du tenker på å anskaffe det!

Viktige vurderinger før du anskaffer glasstak

Å bruke glass som byggemateriell har mange fordeler. Det tåler sollys mye bedre enn treverk og stoff. Det skal derfor mer til for at det mister farge eller blir slitt. Det er også mye mer resistent mot alger og mose. Det gjør vedlikeholdet av det enklere. Siste men ikke minst så ser det jo også veldig moderne og bra ut! Så det er ikke bare fint, men også praktisk!

Når det er sagt bringer det med seg noen utfordringer. Spesielt hvis du tenker å bygge det selv. Det tåler ikke samme vekten som annet materiell. Så hvis det blir bygget med svake rammer kan det fort knele i løpet av en vinter med mye snø.

Det er andre ting som også er viktig å ta høyde for. Det å bygge på et glasstak kan i noen tilfeller gå under påbygg av huset ditt. Hvis det er tilfellet må man faktisk søke før man gjør det. Har man stor hage og et eget hus på tomten pleier dette som regel å være ganske problemfritt. Har du derimot en leilighet eller rekkehus vil reglene se litt annerledes ut. Heldigvis har dette blitt enklere med årene. Spesielt i Akershus.

Den siste store endringen som ble gjort på dette feltet skjedde i 2015. Da ble reglene endret. Vi har lagt ved et lite utdrag med de viktigste reglene.

Weinor glass-/terrassetak

Nye byggeregler fra 1.juli 2015

  • Den nye byggesaksforskriften gir større rettigheter til å bygge på egen eiendom uten å søke.
  • Blant annet kan det settes opp en garasje eller hobbyhus på opptil 50 kvm med maks fire meter høyde kun en meter fra nabogrense.
  • Folk kan også bygge en bod på opptil 15 kvm inntil eget hus uten å søke.
  • Alt må være innenfor reguleringsbestemmelse for den enkelte eiendom.
  • Har boligeier alt utnyttet maksimal utbygging på sin eiendom, må det uansett søkes dispensasjon, som i dag.
  • Dokumentasjon for arbeidene som er gjort må fortsatt sendes inn.
  • Kommunens plan- og bygningsavdeling har plikt til å veilede innbyggerne så det som bygges er innenfor regelverket, gebyrfritt.

Det er unntak fra reglene. Det er ikke alle Glasstak som går under påbygg for din bolig. Det må man sjekke opp. Det viktigste av alt er at det ikke er for nærme naboens tomt, og at det må sendes inn til kommunen når det blir bygd.

Dette var kanskje mye å sette seg inn i? Da er det greit å vite at vi i Lady Solskjerming kan det med glasstak! Det beste av alt er at vi har gratis befaring av ditt hus. Det gjør det enkelt for deg som kunde å velge riktig.

Kontakt oss i dag for å oppleve mulighetene som er der for ditt hus!

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »