Gi solskjermingen en vårrengjøring

Utvendig solskjerming er en viktig del av husets fasade. Nå som våren er her og det er tid for å gi huset en overhaling før sommeren, er det derfor viktig å ikke glemme solskjermingen.

Her kommer noen tips og triks som kan være greit å ta med seg for godt vedlikehold av ulike typer solskjerming.

Hvorfor er det viktig å vaske husets solskjerming?

God rengjøring forlenger solskjermingens levetid. Ettersom utvendig solskjerming står ute året igjennom, blir den utsatt for mye variert vær med blant annet pollen, regn, snø, vind, blader, støv og lignende som legger seg i duk, gjenger, kriker og kroker. Blir ikke dette håndtert i løpet av sesongen, kan det skape varige flekker som vil være vanskelig å få vekk.

Godt vedlikehold løfter også solskjermingens utseende betraktelig, og gjør hele husfasaden mer hyggelig og innbydende. Vi i Lady leverer solide produkter som er laget for å vare i godt over 20 år. Dette forutsetter imidlertid at rengjøring blir utført med jevne mellomrom.

Hvordan skal solskjermingen rengjøres?

Vi anbefaler at solskjerming rengjøres både i begynnelsen og mot slutten av sesongen. Unntaket er dersom større og mer synlige flekker oppstår. Disse bør fjernes umiddelbart, før de får ordentlig feste. Her er våre tips på hvordan du burde vaske ulike solskjermingsprodukter:

Markise

Vask markisen med mild såpe. Zalo er perfekt! Bruker du for sterk såpe vil dukens impregnering ødelegges, og den vil miste noe av sin funksjon. Ramme og duk burde vaskes like ofte.

Utvendige persienner

Disse vaskes enklest når de er åpne. Persienner tåler også et noe sterkere vaskemiddel, for eksempel et bilvaskemiddel. Et godt råd er også at du vasker persiennene før du vasker vinduene. Dette vil spare deg for ekstra arbeid.

Røde utvendige parsienner som styres av vind og solmåler.

Screens/zipscreens

Screens og zipscreens kan vaskes med klut eller mopp på skaft. Bruk tilstrekkelig med vann og et mildt vaskemiddel.

Generelle tips som gjelder alle produktene

  • Det bør aldri brukes høytrykksspyler til rengjøring av solskjerming.
  • Dersom solskjermingen har motor, vær forsiktig med å spyle vann inn på denne.
  • Ikke glem å la produktene tørke før du ruller dem inn eller opp.

Andre anbefalinger

Bevegelige deler på solskjermingen og glidelåsene på siden av zipscreener, bør smøres en gang i blant. Bruk for eksempel WD40 eller CRC 5-56. Dette er noe de fleste har hjemme og som fungerer bra.

Mange er heller ikke klare over at en markise med årene kan utvide seg hele 10 cm. Det kan føre til at innerste endestopp på motoren flyttes stadig lengre ut. Sjekk derfor med jevne mellomrom om det er behov for å etterjustere markisens motorstyre.

Har du flere spørsmål om rengjøring av solskjerming, er det bare å ta kontakt. Vi har høy kompetanse på alle typer produkter.