Fem gode grunner til å ha glass- og terrassetak

Glasstak

Vi elsker glass- og terrassetak. Med en sommer som er akkurat litt for kort, er glasstaket perfekt for å forlenge den så mye som mulig. Her er fem gode grunner til at også du bør velge glass- eller terrassetak over din uteplass.

Det er ikke til å stikke under stol at sommeren i Norge er akkurat litt for kort. Du kan også være ganske sikker på at den er lunefull; det kan være både kaldt, regn, hagl og ganske mye vind i løpet av sommerhalvåret. Når vi nå har tatt dette innover oss, er det ikke dumt å begynne å tenke tanken om å kanskje investere i glass- og terrassetak til uteplassen. Det kan forlenge sommeren med mange måneder!

Tror du at glasstak, takmarkise eller terrassetak kan være noe for deg og ditt hjem? Vi har 50 års erfaring fra bransjen og vet hvilke løsninger som egner seg best for dine behov. Kontakt oss her, så kommer vi på en gratis befaring hos deg og gir deg våre aller beste råd.

Våre beste tips til deg

Vi elsker glass- og terrassetak, og nå skal vi fortelle deg hvorfor du bør gjøre det samme. Her er våre topp fem grunner til hvorfor du bør ha tak over uteplassen din.

1. Du kan forlenge sommeren

Med tak over terrassen kan du forlenge sommeren og bruke uteplassen din mer. Det finnes mange ulike former for glasstak og terrassetak, og blant vårt sortiment vil du helt sikkert finne noe som tilfredsstiller dine behov og passer din bolig.

De tyskproduserte, prisvinnende glasstakene fra Weinor er den perfekte løsningen for deg som vil sitte ute hele sommeren og gjerne enda litt lenger. Weinor glasstak er et svært solid tak som kan fås med både skyvedører og gavlvinduer. Hvis du ønsker ekstra beskyttelse mot sterk sol på de ekstra varme dagene, kan du også få dette glasstaket levert med screens eller takmarkise som monteres enten på utsiden eller innsiden av taket.

Med Murano Integrale fra Lewens får du mulighet for integrert solskjerming i taket. Dette er et svært solid tak som kan fås med både skyvedører og gavlvinduer.

2. Du får beskyttelse mot sola på ekstra varme dager

Selv om sommeren i Norge kan være både kort og uforutsigbar, kan sola til tider være så intens at du er nødt til å skjerme deg for den. Da er et glasstak med takmarkise den perfekte løsningen. Takmarkisen festes enkelt på utsiden eller innsiden av eksisterende glasstak eller pergola og beskytter mot sol og varme.

Sotezza takmarkise kan monteres både på innsiden og på utsiden av ditt glasstak slik at du kan velge å trekke den frem når du har behov for å beskytte deg mot sola. Markisen er vanntett og har lang levetid. Du kan også få den levert med fjernkontroll, varmeovn samt vind- og solautomatikk.

Vi leverer også Capri takmarkise for montering på oversiden av eksisterende glasstak. Duken er vanntett og profilene kommer i 21 ulike farger. Også denne kan leveres med varmeovn samt vind- og solautomatikk.

Terrassetak

3. Du kan være ute i regnet

Hvor mange ganger har man ikke vært på en grillfest som er flyttet inn på grunn av regn? Med terrassetak fra Lady Solskjerming er dette problemet historie. Med solid beskyttelse mot regn kan du oppholde deg utendørs når du måtte ønske.

Plaza Viva er en stabil og solid konstruksjon og egner seg derfor godt på værutsatte steder hvor det er mye vind og nedbør. Du kan velge mellom 155 ulike duker og 56 fargekombinasjoner, slik at du får et terrassetak som passer resten av din bolig. Du kan når som helst trekke duken tilbake og nyte sola når den er fremme.

Det samme gjelder vår Pergotex. Dette er et svært populært terrassetak. Taket tåler påkjenninger fra vær og vind, og har en 100 % vanntett duk som sørger for at du holder deg tørr. I tillegg leveres terrassetaket med en aluminiumsdrager i front som strammer og stabiliserer duken, samt en vannrenne som leder vannet kontrollert ned langs siden av duken. Duken kan trekkes tilbake hvis det skulle bli væromslag og sol.

4. Du får et ekstra oppholdsrom

Det er mange av oss som ønsker seg større bolig og flere oppholdsrom. Tenk å ha en ekstra stue hvor du kan nyte fred og ro mens barna herjer inne? Eller kanskje du kunne ha tenkt deg å ta med gjestene dine ut på terrassen for å nyte en god middag selv om det er litt surt og kaldt vær? Da bør du vurdere å skaffe deg en lekker glassoase på terrassen.

Weinor Glasoase® kan spesialtilpasses din uteplass og egner seg godt uansett om du har hus eller leilighet, terrasse eller balkong. Glasstaket og -veggene kan kombineres med annen solskjerming og du kan velge om du kun ønsker tak eller om du i tillegg vil ha glassvegger og skyvedører. Vi tilbyr bistand i forbindelse med eventuelle søknadsprosesser og lager gjerne 3D-tegning til deg, slik at du ser hvordan resultatet vil bli seende ut før prosjektet er ferdigstilt.

Overskrift-banner

5. Taket kan spesialtilpasses dine behov

Nesten ingen boliger, og i alle fall ingen behov, er helt identiske. Hvordan uteplassen skal se ut avhenger naturligvis av ditt utgangspunkt, ditt budsjett og dine behov. En stor fordel med å velge glass- og terrassetak levert av Lady Solskjerming er at du kan få leveransen spesialtilpasset dine ønsker. Du kan selv velge dybde og bredde, om du skal ha taket med eller uten vegger og skyvedører, microscreen solskjerming, LED-lys og farge på eventuell duk selv.

Med Murano Integrale glasstak får du stor valgfrihet. Dette er markedets eneste glasstak som leveres med integrert markise og du kan velge blant en rekke ulike markiseduker. Velg også om du ønsker skyvedører og gavlvinduer, trekantglass, LED-lys og varmeovner.

Kontakt oss for gratis befaring

Vil du vite mer om glass- og terrassetak? Vi er eksperter på hva som fungerer godt i norske forhold og har lang trening i å finne spesialtilpassede løsninger. For at du skal få best mulig resultat kommer vi gjerne på befaring hos deg i Oslo, Akershus, Follo, Romerike, Asker og Bærum.

Kontakt oss her og bestill en gratis befaring hos din lokale leverandør av garantert solskjerming.

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »