Derfor bør du velge vindvegg til terrassen

Balkongskjerm

Med en vindvegg skaper du en lun og behagelig atmosfære på din uteplass. Vindveggen skjermer mot vind og trekk, og gjør det mulig å sitte utendørs selv når det blåser kraftig rundt deg. Mange nordmenn vil kjenne seg igjen i at våre skiftende nordiske værforhold fort kan ta bort noe av gleden med en hyggelig uteplass. Velger du vindvegg på terrassen legger du til rette for en lang og god utesesong.

Nyt godt av sollyset med en vindvegg i glass

Det er deilig å kjenne solen varme, men at solen står høyt på himmelen betyr ikke nødvendigvis at det er varmt og vindstille. Velger du en vindvegg i glass får du beskyttelse mot blåst og kjølige vindkast, samtidig som du kan nyte solstrålene gjennom ruten. Vindvegg fungerer like godt på terrassen som på balkongen, og du velger selv hvor stor del av uteplassen du ønsker å skjerme.

Vil du ha inspirasjon til hvordan du kan lage en hyggelig uteplass? Vi deler våre tips og triks her.

Balkongskjerm

Vindvegg med fleksibel heve- og senkefunksjon

Med heve- og senkefunksjon på din vindvegg får du den fleksibiliteten og funksjonaliteten du trenger. Da velger du selv hvor høy vindveggen skal være og kan justere høyden etter hvert som værforholdene skifter og sola går opp og ned. Vi tilbyr vindvegger med motorisert eller manuell styring, slik at du kan få en løsning som passer til både behov og budsjett.

Perfekt under glasstak eller pergola

En vindvegg passer også godt i kombinasjon med glasstak eller pergola, for en enda mer lukket utforming på din terrasse. Glasstaket gir allerede god beskyttelse, og sammen med en vindvegg blir det godt og lunt å oppholde seg utendørs. Samtidig nyter du godt av fleksibiliteten vindveggen gir. 

Hos oss får du glasstak med mye funksjonalitet. Les mer om våre glass- og terrassetak her.

Bruk screens som vindvegg

Dagens solskjerming gir deg uendelig med muligheter knyttet til skjerming av egen uteplass. Screens er den av solskjermingsløsningene som øker mest i popularitet, og er en løsning som også egner seg utmerket som vindvegg. Det krever naturligvis at du har en ramme der solskjermingen kan festes, men når du har fått dine screens på plass vil du oppleve at denne løsningen har en rekke gode egenskaper.

Våre Zipscreen beskytter godt mot vind og sollys, og skjermer for innsyn uten at det går på bekostning av utsynet. De kan naturligvis også heves og senkes, slik at din uteplass kan gå fra lukket rom til åpen løsning på sekunder. 

Les mer om fordelene med våre smarte Zipscreen her.

Vindvegg som romdeler på terrassen

Vindveggen trenger ikke bare å brukes til skjerming mot vind eller innsyn. Mange velger også å bruke den til å dele opp en større terrasse i «rom» eller mindre seksjoner. En vindvegg i glass er enkel og delikat, og derfor et pent innslag på enhver terrasse. Dette er perfekt dersom du ønsker deg en ekstra vegg eller hvis du kun ønsker å skjerme deler av uteplassen. 

For å minske risikoen for at glasset sprekker eller knuser, anbefaler vi at du velger en vindvegg i herdet glass.

Kontakt oss for mer informasjon om gode løsninger for sol- og vindskjerming.

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »