Alt du lurer på om plisségardiner

Plisségardiner

Plisségardiner er en fleksibel gardinløsning som passer de fleste vindustyper. De kommer i mange farger og fasonger, og har en rekke fordelaktige funksjoner. Går du og lurer på om plisségardiner er den optimale solskjermingen for deg? Her besvarer vi de vanligste spørsmålene vi får om plisségardiner.

Hvorfor bør jeg velge plisségardiner?

Plisségardiner er estetisk flott og gir effektiv solskjerming. Dette gjør dem til et populært valg blant de med behov for å skjerme seg mot sollys og varme. En stor fordel med plisségardiner er at de bidrar til å redusere varmetap om vinteren og varmeinnslipp om sommeren. Dette er energiøkonomiserende og kan gi reduserte strømkostnader.

Plisségardiner

Perfekt for spesielle vinduer

Mange nyere boliger har vinduer med spesielle vinkler og utforminger. Da kan det fort være vanskelig å finne solskjerming, men i slike tilfeller er plisségardiner et utmerket alternativ. Plisségardiner har et fleksibelt stoff. Dette gjør at de tilpasser seg vinkler på en måte mange andre solskjermingsløsninger ikke klarer. 

Hvilken farge kan plisségardinene bestilles i?

Plisségardiner kommer i en rekke farger, både nøytrale og mer fargesprakende fargenyanser. I tillegg til rene farger, er det også mulig å få gardinene med mønster eller bilde. Dermed er vi sikre på at du finner noe som passer din smak og stilen i din bolig.

Ulik skjermingsgrad for ulike rom

Ulike rom har ulike behov knyttet til solskjerming. Våre plisségardiner kan derfor leveres med ulik solskjermingsgrad: transparent, semi-transparent, solreflekterende, delvis mørkleggende og mørkleggende. Det kan være greit å tenke over hvilke krav du stiller til solskjermingen i hvert rom før du begynner å handle. 

En mørkleggende variant er perfekt på soverommet, der de fleste vil ha muligheten til å ha det så mørkt som mulig. I stuen ønsker man derimot gjerne å ha det lyst og ha mulighet til utsyn, men samtidig kunne skjerme mot innsyn utenfra. Da anbefaler vi en transparent, semi-transparent gardin.

Lystette eller lysfiltrerende plisségardiner?

Hvor lysfiltrerende dine plisségardiner skal være avhenger som sagt av hvilket rom de skal henge i og hva du ønsker å oppnå med å henge opp solskjerming. Dersom du ønsker fleksibilitet kan du velge Honeycell doble plisségardiner. Med gardiner i to lag kan du veksle mellom lyst og mørkt rom når du måtte ønske. Dette gir også høy varme- og lydisoleringseffekt.

Plisségardiner

Kan mine plisségardiner automatiseres?

Motorisert solskjerming kan styres fra nesten overalt, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor stadig flere gjør motor på solskjermingen til en prioritet. Som med de fleste av våre solskjermingsløsninger kan plisségardiner leveres med både manuell og motorisert styring. Motoriserte plisségardiner styres med bryter på veggen, fjernkontroll eller via app på mobilen.

Hvordan vedlikeholder jeg mine plisségardiner?

Plisségardiner krever lite vedlikehold. Vi anbefaler at du børster dem jevnlig med en fjærkost. Det er også mulig å bruke en støvsuger på lav styrke. Flekker kan tørkes av med en myk svamp, litt lunkent vann og et mildt såpemiddel.

Har du flere spørsmål?

Vi håper du fikk svar på alt du lurte på her, men dersom du fremdeles sitter med spørsmål knyttet til plisségardiner vil vi gjerne at du tar kontakt. Våre dyktige medarbeidere har mye kunnskap om plisségardiner og annen solskjerming, og hjelper deg med å finne en løsning som passer for deg.

Kontakt oss for en uforpliktende samtale og en befaring.

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »