Alt du lurer på om markiser

toskana terrassemarkise

Markise har lenge vært en av de mest populære løsningene for utvendig solskjerming, og vi ser ingen grunn til at populariteten skal avta. Markiser er brukervennlige og effektive. Dessuten har de lang levetid og krever lite vedlikehold. Vurderer du å gå til anskaffelse av markise til uteplassen eller har spørsmål knyttet til den du allerede har? Her får du svar på alt du lurer på, og kanskje litt til.

Markise til terrasse og vindu

Markisen holder det den lover, og den gjør det på en god måte. Når du velger å investere i en markise, kan du forvente at den vil skjerme mot direkte sollys, gi lavere temperaturer inne og på terrassen og samtidig at den skal være et estetisk flott innslag på husveggen. Markisen kan settes opp der du måtte ønske og kan leveres med ulike mål. Vi har markiser i en rekke ulike design til både terrasser, balkonger og vinduer. 

Lurer du på hvor mye penger du må regne med å legge i en markise? Les mer om dette her.

Torino Halvkassett

Hvor lenge kan jeg regne med å ha min markise?

Hvor lang levetid din markise vil ha er selvfølgelig individuelt, men gir du markisen litt ekstra kjærlighet kan du selv bidra til å forlenge levetiden. Vi regner at våre markiser har en gjennomsnittlig levetid på 18–25 år. En kompetent solskjermingsleverandør kan hjelpe deg med å velge rett markise for dine behov og forholdene på din eiendom. Da er det også mer sannsynlig at du har din markise lenger.

Mørk duk gir best varmebeskyttelse

Planlegger du å ha markise på terrassen og synes det er avgjørende at den demper varmen mest mulig? Da er det greit å huske på at mørke duker gjør denne jobben best. De mørke fargene suger til seg varmen og sørger for at minst mulig slipper gjennom duken. Dermed blir det behagelig å oppholde seg på terrassen, selv på de varmeste dagene.

Markisen bidrar også til å opprettholde en behagelig temperatur innendørs. Når markisen er nede, reduserer den varmeinnslipp med inntil 80 %. Dette gir økt komfort og redusert behov for klimaanlegg eller annen kjøling innendørs på varme sommerdager. 

Må jeg skifte duk på markisen min?

Ettersom markisen lever lenge er det normalt at duken blir slitt med tiden. I Norge har vi tidvis harde værforhold og selv om markisedukene våre er laget i et slitesterkt materiale, vil de normalt måtte skiftes etter en viss tid. Som generell regel regner vi med at duken bør skiftes etter 10 år, men dette vil variere etter hva slags duk du velger og hvordan markisen brukes. 

Vasker du markiseduken et par ganger årlig med såpevann, myk børste eller svamp, holder den seg flott lenger. Husk at duken bør stå ute mens den tørker for å opprettholde kvaliteten.

Terrassemarkiser4

Enklere hverdag med motorisert markise

Dagens solskjermingsløsninger kan leveres med et utvalg teknologiske finesser. Velger du en motorisert markise slipper du å styre med sveiv, men kan enkelt heve og senke duken med bryter, fjernkontroll eller app på mobilen.

Hvordan takler en markise hardt vær?

Ulike markiser har ulik vindtoleranse. I Norge har vi mye vær og vind, og det jobbes derfor kontinuerlig med teknologien på markisene for at de skal tåle norske forhold best mulig. Med tanke på vind sier vi at en standard terrassemarkise tåler fra 7–8 m/s. Våre markiser har tett toppkasse, noe som gir god beskyttelse ved kraftige vindforhold. 

Våre markiser har vannavstøtende duk, og tåler derfor regn godt. Vi anbefaler allikevel at markisen har et fall på minimum 14 grader. Dette er for at vannet skal renne av duken og ikke bli liggende i en dam. Vi anbefaler ikke at duken impregneres. Dette er en unødvendig kostnad, da det vil være mer kostnadseffektivt å heller skifte ut duken når det har gått omtrent 10 år.

Nanoteknologi gir mange fordeler

For å sikre optimal funksjonalitet for våre kunder er dukene vi leverer produsert med nanoteknologi. Dette gjør dem både vannavstøtende, selvrensende og flammesikre, slik at din markise gir høy grad av komfort og krever lite vedlikehold. Den avanserte teknologien sørger også for at fargen på duken ikke falmer. 

Les mer om våre høyteknologiske solskjermingsløsninger her.

Har du fremdeles spørsmål om våre markiser?

Dersom du ikke fikk svar på det du lurer på her, vil vi gjerne at du tar kontakt. Vi svarer på alle dine spørsmål og kommer gjerne med anbefalinger om markiser som passer dine behov og ditt budsjett. Du finner vår kontaktinformasjon her.

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »