6 grunner til å velge rullegardin

Rullegardiner

Rullegardiner er svært praktiske, diskrete og enkle å ha med å gjøre. De er også rimeligere enn andre former for solskjerming.

Rullegardinens popularitet går opp og ned. I det siste har vi merket stor etterspørsel etter denne anvendelige og funksjonelle formen for solskjerming. Rullegardiner er først og fremst svært praktiske, diskrete og enkle å ha med å gjøre. De er også rimeligere enn andre former for solskjerming. I denne artikkelen gir vi deg seks gode grunner til hvorfor du bør velge rullegardiner.

6 gode grunner

1) De er diskrete, men funksjonelle

Rullet opp, legger du knapt merke til rullegardinen. Velger du i tillegg en diskret farge, vil de færreste legge merke til den. Fordi de er både enkle og diskrete, kan rullegardiner passe inn i alle typer rom. Rullegardiner kan også utmerket kombineres med andre former for solskjerming, og du kan fint ha vanlige gardiner i tillegg for å gi rommet et varmere uttrykk.

2) Gir komplett mørklegging og bedre søvn

Vi sover best i helt mørkerom. Det blir enklere å falle til ro om kvelden, og du slipper å våkne grytidlig av sola som siver inn gjennom vinduet. Hovedgrunnen til at du sover best i mørket, er fordi lyset trenger gjennom øyelokket, og sendes til hjernen og epifysen. Det gjør at du produserer hormonet melatonin, som er det hormonet som styrer søvnrytmen. Lyset vil derfor fortelle hjernen din at det ikke lenger er natt, og at det er på tide å våkne. Dette gjør søvnen mer urolig og overfladisk.

Særlig barns søvn blir påvirket av lys på natten, og bør sove i mørke rom. Dette henger sammen med at barns øyne ikke er fullt utviklet, og er derfor mer sårbare for lys.

Med rullegardin kan du legge rommet i totalt mørke, samtidig som du kan ha det helt åpent om dagen når du ønsker å slippe lyset inn. En blackcoat-duk legger rommet i stummende mørke, men det kan også fås i lavere tettheter. En rullegardin skjermer også mot plagsomme utelys og lys fra forbipasserende biler.

Rullegardin

3) Mange valgmuligheter

Rullegardiner kommer i absolutt alle farger og mønstre. Mange borettslag og sameier stiller krav til solskjermingsprodukter, men rullegardin er lov overalt. Ønsker du å gi rommet en knæsj farge, uten å gjøre noe så drastisk som å male en fondvegg, velg en rullegardin som gir rommet særpreg. Glad i mønstrete tapet? Velg en rullegardin med mønster.

4) Rullegardiner er enkle å rengjøre

Rullegardiner er tilnærmet vedlikeholdsfrie. Du slipper unna med å støvsuge gardinen en gang i året, mens den er trukket helt ned. Skulle du være så uheldig å søle noe på den, kan du bruke en fuktig klut og mildt såpevann.

Les mer om hvordan du vasker andre former for solskjerming her.

5) Gir både fullt dagslys og komplett mørke

En rullegardin lar deg bestemme selv. Om du ikke er plaget med innsyn, og ønsker å slippe inn så mye dagslys som mulig på dagtid, men ønsker å legge rommet i stummende mørke når du skal sove, er rullegardin det opplagte valget for deg. Rullet opp blokkerer de hverken for utsikten eller dagslyset, og rullet ned slipper ikke lyset inn.

6) Rullegardiner kan tilpasses absolutt alle vinduer

Mange moderne hus har vinduer med spesiell utforming. De kan være veldig store, eller ha utradisjonelle former som trekant, sekskant eller sirkel, for å nevne noe. Duken i rullegardinen kan tilpasses alle former, og vil derfor kunne brukes overalt.

Rullegardiner er et smart valg

I tillegg til de seks nevnte grunnene, bør det også legges til at rullegardiner nedtrukket hindrer 20 % av varmen. De passer både til små og store vinduer, og egner seg i alle rom fordi de er diskrete og stilrene, passer til enhver smak.

Rullegardiner er:

  • praktiske
  • rimeligere enn mange andre former for solskjerming
  • kan gi komplett mørklegging
  • gir deg full valgfrihet og tar ikke utsikten
  • passer utmerket i kombinasjon med tradisjonelle tekstilgardiner

Overbevist? Bestill en befaring fra Lady Solskjerming i dag, og la oss hjelpe deg med å se mulighetene innen solskjerming.

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »