5 ting du må tenke på når du skal kjøpe persienner!

Aluminiumspersienner

Viste du at utvendig persienner kan redusere 90 % av varmen som slippes inn. Dette kan de gjøre samtidig som at mye av lyset fortsatt kommer igjennom og lyser opp rommet. Vurderer du å velge utvendig persienne til ditt hus, eller din jobb? Da er dette ting du burde tenke på!

Persienner og vindu

Hvor stort er vinduet ditt?

Størrelsen på vinduet ditt har mye å si når du skal bestemme hva slags tykkelse du skal velge på persiennene dine. Prisen vil selvfølgelig variere på hvor tykke persiennene er. Men vi anbefaler fortsatt folk å velge solide persienner når vinduet er stort. Vanligvis rundt 80 mm bredde. Det er den aller mest solide konstruksjonen som tåler store spenn. På mindre vinduer trenger du ikke mer enn 50 mm bredde, men kan godt bruke 80mm, dersom du ønsker det.

Skal vinduet åpnes ofte?

Flere av våre modeller kan henge rett på vinduet. På denne måten kan persiennen være nede selv når vinduet er åpent. Det kan være praktisk hvis det er skjeve takvinduer, men kan også installeres til for eksempel verandadører.

Trepersienner

Vind og vær

Flere av våre persienner er utstyrt med vindlås, som gjør at persiennene ikke “blåser rundt” når det er vindfullt. Våre tykkeste persienner blir montert på list og sitter godt fast i veggen i vind og vær. Det er også mulig å få en litt rimeligere løsning på våre mindre vindusmonterte persienner. Da har de en wirestyring som gjør at persiennen sitter godt fast og ikke blåser bort. I tillegg kan du velge om du skal motoriserte persienner med automatikk. Disse kan f.eks styre persiennene ned når det er sol og opp når det blåser mye. Dette styrer seg selv i løpet av dagen og gjør at du for eksempel kan komme hjem til et svalt hus på ettermiddagen en varm sommerdag.

Betjening

Du har mulighet til å motorisere persiennen din, slik at du enkelt kan styre den med en fjernkontroll – eller med mobilen. Ønsker du det, kan du koble sammen en hel vindusrekke til én motor – en funksjon som ofte blir brukt i vinduer som ikke er så lett å komme til manuelt.

Utseende

For at persiennen ikke skal lage for mye merker på husveggen, anbefaler vi ofte kundene våre å bestille en dekkasse. Vi har flere dekkasser til persiennene. De som beskytter huset ditt best er nok aluminiumsvarianten som vi har. Denne er det også mulig å lakkere om sånn at den skal passe fargen på huset ditt.

Trenger du hjelp til å måle opp vinduene dine på ditt hus? Ikke glem at hos Lady Solskjerming er det alltid gratis befaring!

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »