5 gode tips rundt solskjerming

Utvendig solskjerming

Her er noen triks og knep som kan være greit å tenke på rundt solskjerming.

Selvfølgelig kan solskjerming hjelpe til med å dekke for solen. Det ligger tross alt litt i navnet. Men det kan også være praktisk for en del andre ting! Klima i Norge er mer enn sommer å sol! Det kan by på mye vind, regn og yr. Solen kommer heller ikke fra samme vinkel ila året. Dette byr på forskjellige utfordringer rundt hvilke type solskjerming du skal velge. Solskjerming kan også hjelpe mot ly, yr, regn, vind og innsyn!

5 gode tips

1. Forleng sommeren og få mer ut av vinteren med terrassemarkise
Skaff deg en varmelampe, en praktisk platting og et koselig bord, med noen stoler. Pluss dette med noen terrassemarkiser og noen nedsenkbare frontkapper og vips har du en fin liten utestue som holder uansett om regne, eller vinden skulle komme.

2. Stopp varmen for å komme inn med vindusmarkise
Hvis du får stoppet solstrålene før de treffer vinduet har det stor betydning for inneklimaet! Det hjelper også for å bevare møbler og annet tekstil mot falming. Det finnes mange forskjellige mønster og farger å velge mellom, så her kan man være kreativ!

Screen rullegardiner

3. Pergola gir værsikre uteplasser og mer privatliv
Den moderne pergolaen er en type markise som har fastmonterte ben i bakken. Den finnes i utallige løsninger! Den kan leveres i forskjellige typer materialer, med og uten sidevegger i duk, glass, lameller osv. Pergola er en permanent skjerming både for sol og regn, og skaper en funksjonell, intim uteplass.

4. Screen, gjør sånn at folk ikke ser inn, men du kan se ut!
Utvendig rullgardin med perforert duk. Den holder sollys og varme ute. Disse passer både for privatboliger og næringsbygg. Det leveres i kvaliteteter som er sertifiserte for vindstyrke opptil 25 m/sek. Det kreves liten opplagring av duken.Kanskje det beste av alt er at det reduserer innsynet, men gir fortsatt godt utsyn når den er i bruk som solskjerming. Disse er veldig vedlikeholdsvennlig.

5. I et vindu vendt mot vei eller nabo er plisségardin perfekt
Plisse er en type persienne som ikke har noen mellomrom mellom lagene. Den kan minne litt om en rullgardin, men ser mer ut som en persienne. Fordelen med en plisse er at den kan senkes fra toppen og ned, samt fra bunn og opp. På den måten trenger man ikke dekke alt for å unngå innsyn. Man kan dekke fra bunnen og opp til ståhøyde. Det gjør det fortsatt mulig for sollys å komme inn. Se bilde over for demonstrasjon.

Kanskje mye å sette seg inn i? Det trenger du ikke tenke på! Hos Lady har vi alltid gratis befaring for våre kunder. Vi kommer hjem til deg, eller du kan komme til oss. Så finner vi den beste løsningen for deg.

Flere nyheter

21. mars: den første “globale solskjermingsdagen

 21. mars 2023 lanserer ES-SO den første “Global Shading Day”. Målet er å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming. Å innføre standarder i bygningslovgivningen vil være et

Les mer »